Strona 388 z 495 PierwszyPierwszy ... 288338378386387388389390398438488 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 871 do 3 880 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Mam podobnie, ale z joystickiem robiło sie to dużo szybciej. Nawet nie chodzi o te 2 kliki tylko ciężko to wciskać bez odrywania wzroku od wizjera. No i w LV nie wiem w ogole jak to zrobić. Może ktoś ma patent?
    Widzę, że nikt jeszcze nie zdradził tego patentu. Nazywa się kosz na śmieci. Set też powinien działać.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    Problem z AF 6D mają pewnie ci, którzy nie mają w ogóle 6D, bo na papierze wygląda mizernie.
    Przewinęło się tu na forum kilka wątków posiadaczy, którzy mieli problemy z AF (palcem chyba nie trzeba wskazywać, znaleźć łatwo).

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Grabus Zobacz posta
    Problem z AF 6D mają pewnie ci, którzy nie mają w ogóle 6D, bo na papierze wygląda mizernie.
    Ja mam 6D, od marca 2013. AF jest wolniejszy i chyba troche mniej celny od 40D. Przy takim rozstawieniu punktow zamienilbym istniejace 11 punktow, na 9 krzyzowych, poswiecajac nawet srodkowy -3EV.
    Jezeli dla kogos priorytetem jest AF, to alternatywa jest 5mkd3.
    Czy to jest problem? Dla mnie raczej niedogodnosc, z ktora nauczylem sie zyc. Ostrze dwa razy (jak zdaze), a ze mam AF "pod kciukiem" wiec nie ma duzego problemu.
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 24-09-2014 o 03:54

Nie mam absolutnie żadnych problemów z AF w 6d. Nigdy nie podejrzewałem, że AF Canona może działać tak dobrze. 60d dawał mi znakomita większość zdjęć ostrych ale ze swoimi 9 punktami krzyżowymi nawet nie umywa się do celności i niezawodności 6d.

Kiedykolwiek testowałem punkty boczne 6d trafiały tak samo dokładnie jak środkowy, (czego nie mogę powiedzieć o 60d) ale zwalniały przy słabszym świetle. Do robienia zdjęć ich nie używam.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    Takie pytanie do ludzi, którzy dostali Lightrooma w zestawie z 6d. Czy jest możliwość zainstalowania go na drugim kompie? Ostatnio sprawiłem sobie laptopa i fajnie byłoby go tam również wykorzystać. Dzięki z góry.
    W warunkach umowy licencyjnej dla użytkownika końcowego nic nie pisze na temat różnic w zależności od posiadanej wersji. Jest możliwość zainstalowania na drugim kompie pod warunkiem że ten drugi komp pracuje pod tym samym systemem operacyjnym a Ty jesteś również jego (tego drugiego kompa) właścicielem. Program nie może być odpalony jednocześnie na dwóch komputerach.

End-user license agreements FAQ

Licenses and terms of use | Adobe a dalej http://wwwimages.adobe.com/www.adobe...21017_1230.pdf (strona 329).
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 24-09-2014 o 12:07

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Mam więcej trafionych zdjęć z 6D niż z 7DMK1. Używam centralnego w 99,999999% przypadków.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Mam zdecydowanie więcej trafionych zdjęć na 6D (centralny tylko i wyłącznie) niż na 40D, 7D, 5D. Żadnych problemów z AF, aż wierzyć się nie chce ze to Canon.
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Widzę, że nikt jeszcze nie zdradził tego patentu. Nazywa się kosz na śmieci. Set też powinien działać.
    O co chodzi z koszem na śmieci?set działa, ale najpierw trzeba wcisnąć punkt wyboru punktu af. Ciężko to robić bez oderwania wzroku od wizjera.
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    O co chodzi z koszem na śmieci?set działa, ale najpierw trzeba wcisnąć punkt wyboru punktu af. Ciężko to robić bez oderwania wzroku od wizjera.
    Chodziło mi o powrót ramki AF do środka w LV.
    Guzik wyboru punktu AF jest pierwszy z brzegu a set wśrodku kółka, więc nie mam problemu z trafieniem w nie nawet na ślepo.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Chodziło mi o powrót ramki AF do środka w LV.
    Guzik wyboru punktu AF jest pierwszy z brzegu a set wśrodku kółka, więc nie mam problemu z trafieniem w nie nawet na ślepo.
    Dzięki!
    Miłego dnia
    moja www

Strona 388 z 495 PierwszyPierwszy ... 288338378386387388389390398438488 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów