Strona 10 z 49 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 490

Wątek: [słowiczek]zdjęcia...po prostu

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: [słowiczek]zdjęcia...po prostu

Ciemne miało być z założenia, to akurat celowy efekt. Rozmyte tło to... moja drewniana barierka balkonowa malowana na ciemny machoń Nie miało to być typowo kwiatowe zdjęcie,chciałem uchwycić rozwijający się kwiatowy pąk. Na drugi dzień wyglądał już inaczej. Ucięty listek...na szczęście rosną kolejne,więc cyknę. No i przekadruję. Robert i banan dzieki za trafne uwagi

Miasto
    T.M.

Dziś kolejny kwiatek, mam nadzieję, że zobaczycie w tym zdjęciu to, czego na pierwszy rzut oka tam nie ma, mianowicie zachód słońca. Taki zachód bez zachodu. No i że się wam spodoba
    42

2banan
    Guest

witam moim zdaniem jak na przy zachodzie kolorki bardziej ciepłe (żółte )jak by się dało uzyskać, ale pewnie zlało by się z widocznym kawałeczkiem ściany u góry

Miasto
    T.M.

Powojnik wciąż rośnie, więc niedługo w tle będą tylko liście Chcę dokupić jeszcze dwa inne kolory, będę miał ładny balkon i zdjęcia. Mam następną różę, ale podepnę ją do większego setu.

2banan
    Guest

to taki spory masz balkonik raczej, kwiaty bardzo ładnie wychodzą jeśli pokazuje się je nietypowo (ludzie najczęściej zerkają na kwiaty od góry ) czyli trzeba pokazać im jak wyglądają z boku od dołu czy nawet w samym środku
    to taka rada od samego Scotta Kelby hehe

Miasto
    T.M.

1,30 na 3,20, w sam raz na wieczorne zasiadki z browakiem lub z kawą. Wystarczający.

Miasto
    T.M.

Dziś zmiana nastroju, trochę ruin po dawnym zakładzie pracy. Ale na początek różyczki
    43

44

45

46

47

48 na koniec autor

zdjęcia robi fotograf, nie sprzęt. Przy ostatnim zdjęciu fotografa przy aparacie nie było...

Te powybijane szyby to pewnie Twoja sprawka, a takiego grzecznego udaje :P
    Roze swietne, gdyby tlo z pierwszej bylo tak rozmyte jak z drugiej, bylbys mistrzem swiata :P
    45. Brakuje mi troche tego krzaka na dole
    47. Patrzyles jak by to wygladalo w B&W?

Miasto
    T.M.

43 robione tamronem na funkcji makro, 44 to canon 50/1.8. Canon lepiej rozmywa tło, ale to przy stałkach z takim i podobnym światłem normalne i bardzo ładne zresztą. Tamron też robi niezłe rozmycie, jak na tele z tą skalą odwzorowania.Róże są... po prostu są, jednym się podobają, innym nie. Lubię swoje kwiatki
    45 nie dawałem dołu,bo tam już ciemnica na maxa była,a to co chciałem pokazać, to kończący się dzień i jego ostatnie mało dostrzegalne akcenty na które nie zwraca się uwagi w ciągu dnia,stąd widoczna część wraz z przejściem kolorów od kończącego się dnia do nocy.
    47 bw dopiero próbuję ogarnąć

--- Kolejny post ---

Moje sikorki. Moje,bo czekają na mnie i przylatują na drzewo obok gdy jestem w domu po pracy. Właściwie nie na mnie, tylko na słonecznik
    49

50
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 11-08-2014 o 22:13

Dopiero zaczyna Awatar Domcia
    Miasto
    Wrocław

50. Gdzie oko? Wygląda jak pirat.

btw. zdjęcia o wiele lepiej wyglądają w domu niż na dupnym monitorze w pracy

Strona 10 z 49 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów