Pokaż wyniki od 1 do 10 z 509

Wątek: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem

Witam.
    Aż założyłem sobie konto aby zadać pytanie.
    Posiadam EOS 50D i wcześniej robiłem wesele mając Canon 17-85 od 4.0 oraz Canon 50 1.8 II. O zgrozo! Jak ja to mogłem robić.
    Jakoś dawałem radę.
    Teraz mam 3tyś odłożone i waham się między Canon 17-55 2.8 lub Sigmą 18-35.
    Moje pytanka:
    czy ta Sigma ma szybkiego AF? Albo przynajmniej szybszego niż ten Canon 17-85? Używał ktoś? W canonie miałem USM i było ok. W kościele to nie problem z AF, ale na weselu to już przydał by się szybszy niż żółw.
    Kurcze, ale mam mętlik w głowie. Canon czy ta sigma
    Bo te 35 mm do tych 55 to przeżyję. Tylko co wziąc? Używał ktoś tych szkieł? Które lepsze na wesele na mała klatkę?

Cytat Zamieszczone przez becks Zobacz posta
    Witam.
    Aż założyłem sobie konto aby zadać pytanie.
    Posiadam EOS 50D i wcześniej robiłem wesele mając Canon 17-85 od 4.0 oraz Canon 50 1.8 II. O zgrozo! Jak ja to mogłem robić.
    Jakoś dawałem radę.
    Teraz mam 3tyś odłożone i waham się między Canon 17-55 2.8 lub Sigmą 18-35.
    Moje pytanka:
    czy ta Sigma ma szybkiego AF? Albo przynajmniej szybszego niż ten Canon 17-85? Używał ktoś? W canonie miałem USM i było ok. W kościele to nie problem z AF, ale na weselu to już przydał by się szybszy niż żółw.
    Kurcze, ale mam mętlik w głowie. Canon czy ta sigma
    Bo te 35 mm do tych 55 to przeżyję. Tylko co wziąc? Używał ktoś tych szkieł? Które lepsze na wesele na mała klatkę?
    C 17-55 IS USM to świetny obiektyw, szybki i celny autofocus i super jakość obrazu i do tego stabilizacja dzięki ktorej mozna robic statyczne fotki w słabym oswietleniu spokojnie na migawce 1/25, o sigmie nic nie powiem bo nie mam

--- Kolejny post ---

Pytanko tylko do posiadaczy sigmy 18-35 1.8 :
    Ponieważ posiadam dwie puszki , czy jest możliwe abym trafił na taki egzemplarz sigmy którego nie musiałbym kalibrowac i af działalby poprawnie na dwóch puszkach bez kalibracji ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Gregor500 Zobacz posta
    C 17-55 IS USM to świetny obiektyw, szybki i celny autofocus i super jakość obrazu i do tego stabilizacja dzięki ktorej mozna robic statyczne fotki w słabym oswietleniu spokojnie na migawce 1/25, o sigmie nic nie powiem bo nie mam

--- Kolejny post ---

Ponieważ posiadam dwie puszki , czy jest możliwe abym trafił na taki egzemplarz sigmy którego nie musiałbym kalibrowac i af działalby poprawnie na dwóch puszkach bez kalibracji ?
    Nie posiadam co prawda owej Sigmy, ale miałem 17-50 2.8. Po kalibracji obiektywu w serwisie (pod 50D) trafiała dobrze z 50D i 500D.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Cytat Zamieszczone przez Gregor500 Zobacz posta

Moja Sigma b ez kalibracji trafia bezbłędnie na dalszych i bliższych odległościach. Testowane na sklepowym 70d i 6D, oraz moim 60D i kolegi 450D.

Pozdrawiam
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Uprawnienia umieszczania postów