Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Nikon D810

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Nikon D810

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Uzywam puszek Nikona w pracy. Prywatnie jestem zagorzaly Canoniarz i nijak nie moge sie przestawic na te Nikonowe niuanse (obiektywy wkrecaja sie w przeciwna strone itp. itd.)

Tak jak zdebik wspomnial - Nikon za duzo wtop zaliczyl ostatnio zeby mu ufac
    To Canonowskie wkręca się odwrotnie

A na poważnie - Nikon faktycznie zalicza "ostatnio" sporo wpadek i dlatego uważam, że ta puszka będzie OK.

Mój problem polega na tym, że w dalszym ciągu nie mam sensownego następcy dla mojego D700...
    36mpix to dla mnie już zdecydowanie za dużo - nie potrzebuję tyle a brak sensownego ograniczenia wielkości pliku (sRAW 9pix = porażka) nie przekona mnie raczej do D800/810. D600/610 to już jednak nie ta budowa i AF (matryca BDB). Df nie na moje łapy a na D4/4s najzwyczajniej mnie nie stać.

I tak wychodzi na to, że najlepszym aparatem dla mnie byłby 5DmkIII O_O
    Bartek (zapewne stary forumowicz ) już tyle mnie przekonuje do zmiany systemu i gdyby nie szkła to hmmmmm......
    NIKON

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie Odp: Nikon D810

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    To Canonowskie wkręca się odwrotnie

A na poważnie - Nikon faktycznie zalicza "ostatnio" sporo wpadek i dlatego uważam, że ta puszka będzie OK.

Mój problem polega na tym, że w dalszym ciągu nie mam sensownego następcy dla mojego D700...
    36mpix to dla mnie już zdecydowanie za dużo - nie potrzebuję tyle a brak sensownego ograniczenia wielkości pliku (sRAW 9pix = porażka) nie przekona mnie raczej do D800/810. D600/610 to już jednak nie ta budowa i AF (matryca BDB). Df nie na moje łapy a na D4/4s najzwyczajniej mnie nie stać.

I tak wychodzi na to, że najlepszym aparatem dla mnie byłby 5DmkIII O_O
    Bartek (zapewne stary forumowicz ) już tyle mnie przekonuje do zmiany systemu i gdyby nie szkła to hmmmmm......
    Nie warto zmieniać systemu. Mówię to ja, "przechodzień" z Canona na Nikona Absolutnie nie żałuję ale co jakiś czas gdzieś jest "lepiej". Raz "tu", innym razem "tam"
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uprawnienia umieszczania postów