Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 105

Wątek: Canon 5DIII Rozczarowanie

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Canon 5DIII Rozczarowanie

Aaa można, można i aparatem jak się młotka nie ma, szczególnie zdjęcie nr. 4 - ładnie obrazuje jak pięknie siadł papniak w cel za to sucha noc w dżungli pod wiatką była...

Canon EOS 1D Mark IV 16.1 MP Digital SLR Camera - Black (Body Only)

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ten link sie nie otwiera

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ten link sie nie otwiera
    Ja widzę. Ktoś już ten link zamieszczał - niezłe .

Bywalec Awatar smartb
    Miasto
    Legionowo

a punkt autofokusa masz wybrany duży, czy ten mały - w słabym świetle te małe punkty mogą nie dawać rady - jest o tym nawet w instrukcji chyba
    20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Uzależniony

Mały wyświetlacz w 5D3 się rysuje.
    Co do AF, to jest dobry. Trzeba tylko ustawić "wyłącznie punkty krzyżowe" (może wystarczy tylko 41 ) w przypadku częstej pracy w słabym świetle. Wtedy w 95% przypadków nie ma zauważalnej różnicy w pracy punktów bocznych w stos. do centralnego. Ten aparat lepiej jest traktować jako posiadający 41 punktów autofocusa . Wtedy nie powinno być rozczarowania. Nie znam C24-70 f:4, choć przymierzam się z powodu IS. Posiadam C24-70 II i ten nie pudłuje. Ciemniejszą wersję (sprawne sztuki) jakoś dziwnie podejrzewam o to samo .

Uzależniony Awatar PoulN

kiedyś już linkowałem

to jeszcze raz;

Canon EOS 1D Mark IV 16.1 MP Digital SLR Camera - Black (Body Only)

Ja jadę w większości na 61 i rozszerzonym punkcie AF - krzyżyk prościej mówiąc i działa nawet w ciemnicy...
    Przy czymś bardziej dynamicznym, Al servo, śledzenie obiektów opcja druga z menu AF i do tego segmentowy obszar punktów AF
    nic dodać nic ująć.

Ustawiłem sobie jeszcze tak że pod przyciskiem głębi ostrości mam wł. Al Servo (pewnie jak większość z was) i jak robię ludzi w ruchu przy max otworze 50/1.4 to przy wciśniętej do połowy migawce serdecznym paluchem dusze nań guzik dając sobie większą pewność że temat mi z GO nie ucieknie
    Działa, nawet z kulawym AF 50/1.4.

Z 6d też ten patent działa

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Przeczytalem pierwszy post i szczerze, to reszty mi sie juz czytac nie chce, bo takie posty, to wg mnie do kosza powinny trafiac.

Jesli ktos mysli, ze aparaty powinny miec szybki z szafirowego szkielka a kupujac za 10K pln lustrzanke fotografuja na automacie i dziwia sie dlaczego ich takie nieszczescia dopadaja, to tylko pogratulowac. Lepiej bylo sobie kupic samochod typu Polonez i w jego facefifting ladowac pieniadze. Gratuluje.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Potwierdzam w 6d właśnie z tego korzystam.Bardzo wygodne i sprawne rozwiązanie.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jarekczkrak
    Od jakiegoś czasu czytam to forum i mam coraz większe wrażenie że szkoda czasu na pisanie Tu postów bo zamiast pomocy człowiek dostaje jakiś chłam i ubaw dla pisaków.
    Szkoda że nie jest to rzetelne forum tylko miejsce dla znudzonych życiem ludzi, którzy z nudów wymyślają co by tu śmiesznego napisać i rozciągnąć temat do kolejnych 300 stron.

Kolego jeśli jest Ci tutaj tak źle i czujesz się tak ogromnie skrzywdzony to nie rozumiem po kiego grzyba tracisz jeszcze swój cenny czas na pisanie tych obraźliwych dla nas wszystkich postów.
    Oszczędź tego proszę sobie i nam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów