Aaa można, można i aparatem jak się młotka nie ma, szczególnie zdjęcie nr. 4 - ładnie obrazuje jak pięknie siadł papniak w celza to sucha noc w dżungli pod wiatką była...
Canon EOS 1D Mark IV 16.1 MP Digital SLR Camera - Black (Body Only)
Aaa można, można i aparatem jak się młotka nie ma, szczególnie zdjęcie nr. 4 - ładnie obrazuje jak pięknie siadł papniak w celza to sucha noc w dżungli pod wiatką była...
ten link sie nie otwiera![]()
a punkt autofokusa masz wybrany duży, czy ten mały - w słabym świetle te małe punkty mogą nie dawać rady - jest o tym nawet w instrukcji chyba
20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029
Mały wyświetlacz w 5D3 się rysuje.
Co do AF, to jest dobry. Trzeba tylko ustawić "wyłącznie punkty krzyżowe" (może wystarczy tylko 41) w przypadku częstej pracy w słabym świetle. Wtedy w 95% przypadków nie ma zauważalnej różnicy w pracy punktów bocznych w stos. do centralnego. Ten aparat lepiej jest traktować jako posiadający 41 punktów autofocusa . Wtedy nie powinno być rozczarowania. Nie znam C24-70 f:4, choć przymierzam się z powodu IS. Posiadam C24-70 II i ten nie pudłuje. Ciemniejszą wersję (sprawne sztuki) jakoś dziwnie podejrzewam o to samo
.
kiedyś już linkowałem
to jeszcze raz;
Ja jadę w większości na 61 i rozszerzonym punkcie AF - krzyżyk prościej mówiąci działa nawet w ciemnicy...
Przy czymś bardziej dynamicznym, Al servo, śledzenie obiektów opcja druga z menu AF i do tego segmentowy obszar punktów AF
nic dodać nic ująć.
Ustawiłem sobie jeszcze tak że pod przyciskiem głębi ostrości mam wł. Al Servo (pewnie jak większość z was) i jak robię ludzi w ruchu przy max otworze 50/1.4 to przy wciśniętej do połowy migawce serdecznym paluchem dusze nań guzik dając sobie większą pewność że temat mi z GO nie ucieknie
Działa, nawet z kulawym AF 50/1.4.
Przeczytalem pierwszy post i szczerze, to reszty mi sie juz czytac nie chce, bo takie posty, to wg mnie do kosza powinny trafiac.
Jesli ktos mysli, ze aparaty powinny miec szybki z szafirowego szkielka a kupujac za 10K pln lustrzanke fotografuja na automacie i dziwia sie dlaczego ich takie nieszczescia dopadaja, to tylko pogratulowac. Lepiej bylo sobie kupic samochod typu Polonez i w jego facefifting ladowac pieniadze. Gratuluje.
Potwierdzam w 6d właśnie z tego korzystam.Bardzo wygodne i sprawne rozwiązanie.
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
Zamieszczone przez jarekczkrak
Kolego jeśli jest Ci tutaj tak źle i czujesz się tak ogromnie skrzywdzony to nie rozumiem po kiego grzyba tracisz jeszcze swój cenny czas na pisanie tych obraźliwych dla nas wszystkich postów.
Oszczędź tego proszę sobie i nam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner