Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: canon 5d mark III problem z nieostrymi, poruszonymi zdjęciami...

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar haki
    Miasto
    Łask-Łódź

Domyślnie Odp: canon 5d mark III problem z nieostrymi, poruszonymi zdjęciami...

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Jest źle - aberracje w L-ce makro to dziwna rzecz. Mam ten obiektyw, mam 70-200 2.8 IS II, robię studio głównie tym drugim, nie wyłączam stabilizacji i jest żyletka. 100 macro to samo. Twoja setka moim zdaniem może być uszkodzona. 70-200 niby lepiej, ale bez rewelacji. Widzę u Ciebie na każdym zdjęciu 100-ką inną korektę AF - dlaczego?
    Może zacznij od próby zrobienia ostrego zdjęcia tym zestawem - solidny statyw, krótki czas, live view, kartka/opakowanie z drukowanym tekstem, pudełko po obiektywie czy cokolwiek, na czym jednoznacznie można stwierdzić, że ostrość/rozdzielczość jest na oko w normie.
    a bo próbowałem różnych ustawień, najlepiej jest na 0, ale i tak jest słabo. co moze być z puszką? jak to opisać jak bede wysyłał do serwisu?

Uzależniony

Domyślnie Odp: canon 5d mark III problem z nieostrymi, poruszonymi zdjęciami...

Cytat Zamieszczone przez haki Zobacz posta
    a bo próbowałem różnych ustawień, najlepiej jest na 0, ale i tak jest słabo. co moze być z puszką? jak to opisać jak bede wysyłał do serwisu?
    Moim zdaniem , jak już pisałem - problem jest przede wszystkim z 100mm Macro. Zobacz sobie RAW'a pstrykniętego przed chwilą moją 100-ką. Link>>

Uprawnienia umieszczania postów