Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Czy Canon 60d jest dużo gorszy od sony a580?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Czy Canon 60d jest dużo gorszy od sony a580?

Afmar, rozpiętości tonalne które podaje ten snapsort sa wzięte z DXOmark i sa w zasadzie prawdziwe. Z tym, że to nie dotyczy wyższych ISO. Wyciagniesz zdecydowanie więcej z cieni i świateł z Sony czy Nikona niż z Canona. Wbrew temu co niektórym się wydaje, jest to całkiem użyteczne w fotografii spacerowo-turystycznej a nawet poza. Szczególnie w krajobrazach, bo jest to taki lekki 1-klatkowy HDR.

Poza sytuacjami z ekstremalnymi kontrastami ja jednak lubię obrazek z Canona.
    Ale z drugiej strony, nie powiem, że znam Nikony i inne Sony czy Pentaxy na wylot. Z tego co widze, w FF absolutnie nic nie jest lepsze niż Canon.

A czego Ci brakuje w Nikonie D5300?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez eska Zobacz posta
    Firma ta robi także bardzo dobre telewizory.
    Canon robi także niezłe drukarki i takie sobie niezbyt zaawansowane kalkulatory.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    DJ

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Z tego co widze, w FF absolutnie nic nie jest lepsze niż Canon.
    Tu, niestety, zgodzić się nie można. FF Nikona (Sony (D600/D800) czy Renesas (D4, D4s)) mają większy (zdecydowanie) DR dla bazowego ISO niż jakikolwiek FF Canona. Wiem, że DxO nie jest (wg niektórych) miarodajny, ale to zostało dowiedzione w praktyce. Indywidualną sprawą jest, czy ma to aż takie znaczenie.
    Ostatnio edytowane przez Kapuhy ; 23-04-2014 o 14:31

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Kapuhy Zobacz posta
    Tu, niestety, zgodzić się nie można. FF Nikona (Sony (D600/D800) czy Renesas (D4, D4s)) mają większy (zdecydowanie) DR dla bazowego ISO niż jakikolwiek FF Canona. Wiem, że DxO nie jest (wg niektórych) miarodajny, ale to zostało dowiedzione w praktyce. Indywidualną sprawą jest, czy ma to aż takie znaczenie.
    Ale ja przecież nie mam watpliwości, że matryce w Nikonach czy Sony maja całkiem zauważalnie szersze DR, a nawet, że to się właśnie może przydać przy pewnych typach fotografii.

Tylko że DR to jest tylko jeden parametr z wielu. Dobrze by było mieć wszystko najlepsze, ale takiego czegoś na razie nie ma. Bardziej mi zależy na najwyższym używalnym ISO i kolorach wedle gustu i to mi daje nie Leica i nie Nikon tylko Canon.

Uprawnienia umieszczania postów