Strona 106 z 222 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

powiedzcie szczeże ile razy otwieracie paczkę przy kurierze?

podpisać, dostać do ręki i otwieranie a kurier już w aucie. Tak przeważnie jest.

Ja mam super doświadczenia z ebayem, kupowałem obiektywy, sprzedawałem - zero problemów. Piszę o ebayu UK

Natomiast żona kupuje coś na allegro od czasu do czasu i non stop ma problem, tak jak wspominano, niezgodność towaru z opisem itp itd.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Podejrzane aukcje na Allegro II

Paczkę przy kurierze sprawdzam zawsze jeśli jest to wartościowa rzecz. Ostatnio 24-70 2.8L w stanie igła, komplet pudełkowy właśnie przez allegro (3200 z fakturą).
    Kiedyś kino domowe 5 pudeł. Sprawdziłem elektronikę i kolumny frontowe. Reszty nie chciałem. Na co kurier, "proszę sprawdzić wszystko dokładnie" Mało tego, sam pomagał mi rozpakowywać.
    Tak więc wszystko zależy od człowieka...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    5DII | 17-40/4L | 24-70/2.8L | 70-200/4L IS | 430 EX

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Ja mam super doświadczenia z ebayem, kupowałem obiektywy, sprzedawałem - zero problemów. Piszę o ebayu UK

Natomiast żona kupuje coś na allegro od czasu do czasu i non stop ma problem, tak jak wspominano, niezgodność towaru z opisem itp itd.
    Również. Raz karta CF nie przyszła, ale była wystawiona tak tanio że i tak spodziewałem się że nie dojdzie. Raz otrzymałem towar niezgodny z opisem i jak się okazało wysłany przez rodaka z Polski.
    A tak prawie cały sprzęt foto przez ebay.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Jeśli opakowanie nie jest uszkodzone to nie ma możliwości komisyjnego sprawdzenia na Poczcie. I żadne czekoladki nie pomogą chyba że komuś znudziła się praca. Najlepsze wyjście to pocztex za pobraniem i opcja sprawdzenia zawartości. Najpierw sprawdzam a jak zgodne to płace.
    Ostatnio edytowane przez DarekB ; 26-03-2014 o 18:50

Pełne uzależnienie Awatar zysk

mam super doświadczenia z ebayem, kupowałem obiektywy, sprzedawałem - zero problemów. Piszę o ebayu UK
    Większość zakupów też tam zrobiłem,ale równie solidny jest e-bay.de.Może troszkę droższy.IMHO sprzedawcy na e-bay są troszkę bardziej 'profesjonalni"-lepsze zdjęcia,lepsze opisy.Nie znaczy to ,że alleje trzeba omijać,czasami trafia się perełki za grosze.To sie pochwalę:wzmacniacz vintage chodzący na e-bay po 400 euro kupiłem na alledrogo za 350 pln (z paragonem fiskalnym sprzedawcy),gra aż miło.Rozsądek i zimna krew przy zakupach=dobry zakup.
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 26-03-2014 o 18:52
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez DarekB Zobacz posta
    Jeśli opakowanie nie jest uszkodzone to nie ma możliwości komisyjnego sprawdzenia na Poczcie. I żadne czekoladki nie pomogą chyba że komuś znudziła się praca. Najlepsze wyjście to pocztex za pobraniem i opcja sprawdzenia zawartości. Najpierw sprawdzam a jak zgodne to płace.
    chyba czegoś nie zrozumiałeś - nie pisałem o komisyjnym otwieraniu oficjalnym tylko o kolejno :
    1. kwitujesz odbiór (ewentualnie płacisz jeśli za pobraniem)
    2. otwierasz paczkę którą już odebrałeś - tyle że robisz to "na oczach" jakiegoś pracownika poczty który w razie czego może być świadkiem że nigdzie z paczką nie wychodziłeś i otworzyłeś od razu po odebraniu
    jakie znaczenie ma taki świadek w przypadku cegły dla dalszego postępowania i dochodzenia $$$ już pisałem
    3. jeśli otrzymałeś cegłę - nie wychodzisz z poczty tylko dzwonisz po policję

wydaje mi się że naprawdę opisałem to dość jasno i przejrzyście już za pierwszym razem, może warto czytać ze zrozumieniem ? nigdzie nie pisałem o komisyjnym otwieraniu przesyłki...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez woytaski Zobacz posta
    Paczkę przy kurierze sprawdzam zawsze jeśli jest to wartościowa rzecz. Ostatnio 24-70 2.8L w stanie igła, komplet pudełkowy właśnie przez allegro (3200 z fakturą).
    Kiedyś kino domowe 5 pudeł. Sprawdziłem elektronikę i kolumny frontowe. Reszty nie chciałem. Na co kurier, "proszę sprawdzić wszystko dokładnie" Mało tego, sam pomagał mi rozpakowywać.
    Tak więc wszystko zależy od człowieka...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Odbieralem kiedyś 5D classic nówka z hong kongu i nie otwierałem pudełka przy kurierze z Fedexa Oczywiście nie było żadnych problemów
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    wydaje mi się że naprawdę opisałem to dość jasno i przejrzyście już za pierwszym razem, może warto czytać ze zrozumieniem
    przyjacielu
    -nie napisałeś jasno i na pewno nie przejrzyście
    -dzwonienie na policję,hę ,hę ,widać ,że nigdy nie doświadczyłeś interwencji policji w prostych sprawach .
    Interwencja przypadkowego patrolu na poczcie ?
    skutki i efekty?
    może ktoś opisze jak to było,ja nie ,bo moja klawiatura tego nie wytrzyma
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

zoomi... ja to znam z praktyki. Ponadto zanim przyjdzie patrol do takiej bzdury (wg nich) to pocztę zamkną ;-) A w poprzednim poście napisałem jak uniknąć takich sytuacji.

Pełne uzależnienie

powiedzcie szczeże ile razy otwieracie paczkę przy kurierze?
    Gdy mam wątpliwości, to proszę o pocztex z możliwością sprawdzenia zawartości, oczywiście na mój koszt - obecnie za dodatkowe 6,15zł i sprawdzam. Gdy korzystałem z tego ostatnim razem, kurier cierpliwie zaczekał aż rozpakowałem obiektyw i podpiąłem do body w celu sprawdzenia.

Strona 106 z 222 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów