Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Wybór Canona

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Wybór Canona

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Osobiscie nie kupowalbym 5d, aparat jest z 2005. Wybralbym nowke sztuke 60d z gwarancja i kilkoma dodatkowymi funkcjami.
    Tak też chciałem zrobić, ale przerażają mnie opinie porównujące 40 i 50D do 60D. Podobno 40 i 50D miażdżą 60D.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Wybór Canona

Cytat Zamieszczone przez Mateusz. Zobacz posta
    Tak też chciałem zrobić, ale przerażają mnie opinie porównujące 40 i 50D do 60D. Podobno 40 i 50D miażdżą 60D.
    Strachy na Lachy. Bierz 60D, fajna puszka. Pięć rzeczy, dla których kupiłem 60D:

- DUUUUŻA, wydajna bateria LP-E6
    - Duży wizjer
    - Bardzo wygodny, duży grip
    - Świetna ergonomia
    - Odchylany ekran.

Tym ostatnim 60D pobił w moim konkursie siódemkę. Za często się w błocie tarzałem, by tego nie docenić. Jak dla mnie to nie jest gadżet, ale rzecz wręcz obligatoryjna, i to bynajmniej nie do wideo - jeszcze nigdy swoim 60D nie filmowałem.

Mam nadzieję, że w 6D mkII i 7D mkII, jeśli takowe powstaną kiedyś, będzie odchylany ekran. Może się kiedyś przerzucę na FF w rodzaju szóstki.... Ale w tej szóstce ma być odchylany ekran. No i spawarka by się zdała. Ale tu odchodzę od tematu.

Bierz 60D, fajna pucha, a że plastikowy - nie poczujesz, będziesz zbyt zajęty cieszeniem się jak się nim fajnie foci. Powtórzę kolejny raz - to nie obudowa robi zdjęcia, to nie jest fotografia otworkowa. Tu jak w miłości - liczy się wnętrze
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Uprawnienia umieszczania postów