Bez sensu, to jest wiele wypowiedzi w internecie...
Bez sensu, to jest wiele wypowiedzi w internecie...
Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1
widziałeś kiedyś zdjecia z FF czy tak sobie gawędzisz
Wysłane z mojego SM-P605 przy użyciu Tapatalka
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Ma ktoś może jakieś zdjęcia wykonane FF i cropem ( tą samą scenę, przy takim samym świetle) z tym samym obiektywem
tu już na forum się wypowiadali tacy co poczytali o magii FF ,kupili i...lipa taka maszyna a zdjęcia k#pa
jak ktoś się pyta czy warto tzn ze nie potrzebuje FF , i tylko wyda niepotrzebnie pieniądze
Warto. A jak jeszcze zamienisz 24-105/4 na 24-70/2.8 to podwójnie warto. Tylko że z ogniskowej na długim końcu podwójnie stracisz![]()
Pozdrawiam,
Mirek
Patrząc na ostatnie ceny ( np. 1 499 $ na Amazon ) to chyba nie ma co dyskutować....
E tam, ja do roboty biorę cropa, i jak za chwilę padnie mi pięćdziesiątka to kupię 7D. Więc może autorze wątku napisz co chcesz focić, bo może akurat wymiana nie wyjdzie ci na dobre.
Chcąc cieszyć się zdjęciami to biorę w łapy budżetowe FF, czyli 6D :-)
Niemniej żeby w pełni docenić urok pełnej klatki to raczej trzeba mieć jasne szkła. To co było w miarę, w miarę na cropie, po podpięciu do 6D urywa ..... Nawet najtańsze 85 1.8 stało się mega ostre na pełnej dziurze.
Pozdrawiam
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
ja bym bez namyslu zmienil moje 7d chociazby zw na matryce, ta w 7d jest koszmarna w przeciwienstwie do tej z 6d... mnie jednak trzyma 3/4 szklarni pod aps-c, sam fakt ze to aps-c ze swoim mnoznikiem no i mnie jednak zalezy na dobrej serii ale w sumie to bym przebolal, najgorzej z ta szklarnia.... jak juz bym to wszystko wyprzedal to i pewnie bym system zmienil bo jednak d600 jest dla mnie duzo przyjemniejsze niz 6dty akurat tego problemu nie masz wiec zmieniaj ;]
obrazek miedzy 7d a 6d jest nie tylko troche ladniejszy, dla mnie miedzy tymi matrycami (glownie w wyzszym SIo, w detalach itd...) jest po prostu przepasc
Mnie przed zamianą powstrzymuje (poza drobnym aspektem finasowym) jedno szkło - Sigma 18-35/1.8. Na FF póki co takiego nie znajdę...
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!