Strona 128 z 129 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 1282

Wątek: Eos 60D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Eos 60D

Nadzieję trzeba mieć zawsze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Skoro jest takie ryzyko że podczas focenia w trudnych warunkach atmosferycznych padnie mi elektronika w 60D to co mam wybrać, 7D szumi bardziej od 60D, o 70D jakoś cicho na forach a na pełną klatkę mnie nie stać.

Pełne uzależnienie

Po co chcesz focić w trudnych warunkach? Sens pewnie ma obudowa podwodna. A po przed wejściem z mrozu, aparat do torebki foliowej.

Głównym problemem z trudnymi warunkami jak dla mnie jest to, że szybko przednia soczewka staje się mokra i nic przez nią nie widać.

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Po co chcesz focić w trudnych warunkach? Sens pewnie ma obudowa podwodna. A po przed wejściem z mrozu, aparat do torebki foliowej.

Głównym problemem z trudnymi warunkami jak dla mnie jest to, że szybko przednia soczewka staje się mokra i nic przez nią nie widać.
    Otóż, wykonuję również zdjęcia na pogrzebach i sam pogody nie wybieram, jest klient to trzeba usługę wykonać czy to w słońcu czy w deszczu, w śniegu, w mrozie.Myślę że zakup osłony przeciwdeszczowej odpowiednio zabezpieczy aparat przed awarią elektroniki.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

kup sobie jedynkę

Początki nałogu Awatar homesicalien

Cytat Zamieszczone przez Edera Zobacz posta
    Otóż, wykonuję również zdjęcia na pogrzebach i sam pogody nie wybieram, jest klient to trzeba usługę wykonać czy to w słońcu czy w deszczu, w śniegu, w mrozie.Myślę że zakup osłony przeciwdeszczowej odpowiednio zabezpieczy aparat przed awarią elektroniki.
    Oczywiście, zaprzyjaźnij się z jakimś kapturem przeciwdeszczowym. Ja nawet mając 7D, czy 1D czułbym się niesewojo ze świadomością, że na aparat i obiektyw wali deszcz.
    To jak z butami. Można udawać, że goretex da radę w błocie, deszczu i mokrej trawie do kolan, ale prawda jest taka, że trzeba mieć alternatywne zabezpieczenie na mocno nieciekawą pogodę.

Pełne uzależnienie

Zdjęcia na pogrzebach, biorąc pod uwagę spadającą ilość ślubów i starzejące się społeczeństwo to dość przyszłościowy biznes. Czego to ludzie nie wymyślą. Rozumiem ślub... Czy to tylko pogrzeby jakichś oficjeli?

Pełne uzależnienie

Pogrzeby jak pogrzeby, ale ile teraz rozwodow jest, moze to nowy rynek dla fotografow

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Zdjęcia na pogrzebach, biorąc pod uwagę spadającą ilość ślubów i starzejące się społeczeństwo to dość przyszłościowy biznes. Czego to ludzie nie wymyślą. Rozumiem ślub... Czy to tylko pogrzeby jakichś oficjeli?
    Biznes to był kiedyś przy fotografii analogowej (jak opowiadają starzy fotografowie) praktycznie na każdym pogrzebie był fotograf, tak było w moim województwie a teraz 10% tego co było kiedyś...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Edera Zobacz posta
    - jaka jest współpraca body z gripem zamiennikiem + bateria oryginalna + bateria nieoryginalna,
    - jaki obiektyw wybrać, Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM czy TAMRON 17-50 Xr Di II LD 2.8 VC od Cichego
    By było fajnie jakbym uzyskał od was odpowiedzi na te dwa pytania.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

współpraca jest ok, tylko kup dobry zamiennik np phottix (chodzi o akumulator) grip np meike daje radę.
    Który z obiektywów nie kupisz, będzie dobry. Sigma podobno delikatnie lepsza, ale w obu przypadkach trzeba trafić dobrą sztukę (kupując u cichego masz w sumie pewność i zawsze możesz wysłać na kalibrację) Ja bym brał tamrona, bo tańszy i gwarancja na 5lat

Strona 128 z 129 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów