Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: POMOC w przetasowaniu :)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: POMOC w przetasowaniu :)

Cytat Zamieszczone przez wojaczek Zobacz posta
    Budżet jest nieistotny hahahaha.(...)
    Zdjęcia które wykonuję to portrety, fotografia modowa, street photo.
    Pozdrawiam
    Skoro budżet nieistotny to czemu nie 1DX albo 5D mk III + 80 1.2 LII + 35 1.4 L do fajnych zdjęć + 24-70 2.8 II L do streetphoto?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Ciężko cokolwiek doradzić skoro nie wiesz nawet czy posiadany korpus Cię ogranicza
    Co Ci przeszkadza obecnie w posiadanym sprzęcie?
    Aż tak źle to ze mną nie jest .
    Więc może zmienie jedynie body. Mam świadomość, że obiektywy które posiadam są zacne.
    Tylko pytanie jest takie, czy jeżeli nie stac mnie na pełną klatkę to jest inne body, które w znaczący sposób zmieni komfort pracy)

Pozdrawiam

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Skoro budżet nieistotny to czemu nie 1DX albo 5D mk III + 80 1.2 LII + 35 1.4 L do fajnych zdjęć + 24-70 2.8 II L do streetphoto?
    nie no to był żart , ale tak naprawdę obiektywem 24-70 2.8 II L, można by wszystko pociągnąć, szkoda, że kosztuje 9 tyś

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez wojaczek Zobacz posta
    nie no to był żart , ale tak naprawdę obiektywem 24-70 2.8 II L, można by wszystko pociągnąć, szkoda, że kosztuje 9 tyś
    No to mój post może też być traktowany jako żart w takim razie.

Musisz sformułować swoje wymagania. Co chcesz poprawić? Czego Ci brakuje? Narzekasz na AF, szumy? Brakuje bezprzewodowego sterowania lamp? Gibanego ekranu? Jeśli tak to jest sens zmieniać body.

Jeśli nie, to nie ma najmniejszego sensu tego robić i każdy zakup kierować w stronę obiektywów. Ale jakiego - do tematów, które wypisałeś, obecny zestaw wygląda jak najbardziej w porządku. Czego Ci brakuje? Szerokiego kąta? Długich ogniskowych? Jasności? Makro? Jeśli niczego to po co cokolwiek kupować? Dla samego kupowania?

24-70 na cropie to moim zdaniem trochę niewydarzony obiektyw. 24 to trochę wąsko żeby można było uznać obiektyw za uniwersalny. Swego czasu używałem obiektywu o zakresie 28-80, którego się pozbyłem mimo, że go lubiłem. 24 to szerzej niż 28 ale problemu to chyba nie rozwiązuje.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów