Strona 138 z 147 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

Przymierzam się do zmiany laptopa. Mój MBP ma 3 lata i trochę niedomaga.
    Szukam następcy. jako, że będzie on używany w 90% do zdjęć to chciałbym dobrze trafić z matrycą i bebechami
    Niestety mój wybór musi ograniczyć się do stajni DELLa. Budżet to max 7-8k. Musi to być coś z obecnie produkowanej linii DELLa no i max 15-16"
    Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Witam rozważam zakup jednego z tych laptopow:
    OKAZJA Dell Vostro 3560 i5 500HDD FHD HD7670 WIN7 (3386334684) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Laptop ACER V3-571G i5-3210M 6GB 750 GT640 FHD IPS (3382958276) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Acer posiada matryce IPS niezły kontrast i czernie ale to acer.
    Dell za to ma lepsze pokrycie srgb, jest lżejszy i lepiej wykonany.

Ktoś może coś doradzić albo zaproponować w tym przedziale cenowym??
    Glownie chodzi o możliwość przebrania zdjęć w drodze, ewentualnie wstępną obrobke, wywolanie rawa i wrzucenie do sieci.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Bomba Zobacz posta
    Acer posiada matryce IPS niezły kontrast i czernie ale to acer.
    Dell za to ma lepsze pokrycie srgb, jest lżejszy i lepiej wykonany.
    O kolorach na laptopach proponuję zapomnieć a wybór dokonać na zasadzie jakości wykonania, konfiguracji, gwarancji itp. Nawiasem mówiąc Vostro to jedna z niższych linii DELLa ale i tak lepsza niż dowolne Acery.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Ale mowisz, że żaden laptop sie nie nada do wywolania rawa i wrzucenia do sieci, czy laptop może ale napewno nie w tym przedziale cenowym?

Początki nałogu
    Miasto
    022

Nada sie uwierz mi. Skoro 3 letnie MBP sie nadaje to nowsze tym bardziej. Pracować zarobkowo bedzie ciężko ale amator sobie poradzi

A ktory nada sie lepiej? jeszcze taki Lenovo zwrocilmoja uwage Laptop Lenovo IdeaPad Y580 (59-349180), kurcze naprawde niewiem na co sie zdecydowac

Początki nałogu
    Miasto
    022

Który to Ci nie powiem bo sam nie mogę się zdecydować. Chciałem tylko zaprzeczyć temu, że nie można dobrze RAWa wywołać na Lapku. Na zdrowy rozsądek skoro niezły monitor kosztuje 4k to lapek za 3k nie będzie od niego lepszy, ale pracować amatorsko z powodzeniem na nim można

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Bomba Zobacz posta
    Ale mowisz, że żaden laptop sie nie nada do wywolania rawa i wrzucenia do sieci, czy laptop może ale napewno nie w tym przedziale cenowym?
    Laptopy mają z różnych względów duże ograniczenia konstrukcyjne ekranów. MBP faktycznie sprawia wrażenie, że się nadaje lepiej niż reszta, ale to wynika z faktu że nie są tak zimno-niebieskie i jaskrawe jak 99,9% innych. Liniowość, kąty są nadal laptopowe, czyli pod psem. Jest rzecz jasna, dużo ludzi którzy uważają, że na laptopie się da poprawnie przygotować zdjęcia. Uważają tak i są głęboko przekonani do chwili zobaczenia swoich prac na normalnym, stacjonarnym monitorze. Świetnym przykładem są zdjęcia pejzażowe, których w Internecie jest masa. Kolor wyżera oczy żywcem, o ostrość się można skaleczyć a trawa wygląda jak kamizelka służb drogowych. Na pierwszy rzut oka widać, że to niekoniecznie zamierzony efekt. Dlaczego tak jest? Ano dlatego, że na ekranie autora wyglądało dobrze.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-07-2013 o 14:21
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Dopiero zaczyna Awatar krzychul
    Miasto
    Lubliniec

Dołączam się do dyskusji, po zmianie body stary lap nie daje rady, zresztą i wcześniej specjalnie nie dawał, musze więc zmienić złoma na coś lepszego. Planowałem stacjonarke ale może dałoby się coś rozsądnego sklecić z lapka i zewnętrznego monitora eizo.
    troche tego, troche tamtego.....

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez krzychul Zobacz posta
    [...]Planowałem stacjonarke ale może dałoby się coś rozsądnego sklecić z lapka i zewnętrznego monitora eizo.
    Planowałem nowego laptopa, ale wyszło na to, że sensowny kosztuje co najmniej połowę drożej niż zacny stacjonarny, a i tak trzeba do niego zewnętrzny monitor, bo matryce laptopów są jakie są. W rezultacie skleciłem z przytomnym kolegą całkiem żwawą kolumbrynkę i cieszę się jak dziecko.

Strona 138 z 147 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów