Strona 45 z 57 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ceny rosną, popyt na złom i parcie na "bycie fotografem" je napędza a nie szum

Ceny rosną - to fakt. Nikt nie powiedział że popyt rośnie :-)
    Wystarczy na bieżąco obserwować aukcje/allegro, łatwo zauważyć jak niektóre aukcje pokazują się po kilka razy, i z każdą kolejną ktoś wystawia o kilka grosiw mniej :-) a w ostateczności ludzie zamawiają te po 4000/4500zł - które od czasu do czasu pokazują się

ale to samo było teraz z moim używanym 50D z początku wystawiłem go za 2000zł zero zainteresowania, później znów za 2000 i znów za dwa. później za 1800 i dalej brak zainteresowania, później za 1500zł , później za 1300zł kilka razy, tygodnie mijały, i wystawiłem za 1200zł i dopiero było zainteresowanie, ale zrezygnowałem ze sprzedaży i zostawiłem sobie puchę, ma 90tyś przebiegu i jest w dobrym stanie szkoda mi sprzedać za marne grosze, choć wiem że z każdym dniem spada jej wartość i niedługo pewnie pozbędę się za niecałe 1000zł

chyba że 70D będzie mało rewolucyjne i drogie, wtedy wystawie za 2.500zł bo 50D zrobi się jeszcze bardziej kultowe
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 28-07-2013 o 12:53

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Ceny rosną - to fakt. Nikt nie powiedział że popyt rośnie :-)
    Wystarczy na bieżąco obserwować aukcje/allegro, łatwo zauważyć jak niektóre aukcje pokazują się po kilka razy, i z każdą kolejną ktoś wystawia o kilka grosiw mniej :-) a w ostateczności ludzie zamawiają te po 4000/4500zł - które od czasu do czasu pokazują się

ale to samo było teraz z moim używanym 50D z początku wystawiłem go za 2000zł zero zainteresowania, później znów za 2000 i znów za dwa. później za 1800 i dalej brak zainteresowania, później za 1500zł , później za 1300zł kilka razy, tygodnie mijały, i wystawiłem za 1200zł i dopiero było zainteresowanie, ale zrezygnowałem ze sprzedaży i zostawiłem sobie puchę, ma 90tyś przebiegu i jest w dobrym stanie szkoda mi sprzedać za marne grosze, choć wiem że z każdym dniem spada jej wartość i niedługo pewnie pozbędę się za niecałe 1000zł

chyba że 70D będzie mało rewolucyjne i drogie, wtedy wystawie za 2.500zł bo 50D zrobi się jeszcze bardziej kultowe
    No cóż każdy kalkuluje jak umie, ja korpusy kupuję nowe i używam do końca (to pewnie błąd bo należy sprzedawać po roku i kupować nowy), mam małe parcie na zmianę, chyba ze producent pokaże coś co uważam za przydatne (ale na pewno nie będzie to możliwość natychmiastowej publikacji na mordoksiążce). Nie mnie oceniać za ile ludzie kupują albo sprzedają sprzęt, ale nie dziwię się specjalnie nikłemu zainteresowaniu zakupem sprzętu ze sporym przebiegiem, dodatkowo nigdy nie wiadomo co się z takim sprzętem działo jak intensywnie i w jakich warunkach był używany, w cywilizowanym świecie takie rzeczy (jak są w miarę nowe) idą za pół ceny, moim skromnym zdaniem trudno oczekiwać że sprzęt po kilku latach użytkowania pójdzie za 80% ceny zakupu - widziałem już kilkuletnie 5D sprzedawane za cenę podobną do ceny zakupu , a jak się weźmie pod uwagę podatek VAT to może nawet drożej ale to chyba jedyny rzeczywiście kultowy korpus. Czasy kiedy samochód zyskiwał na wartości po wyjeździe z salonu minęły bezpowrotnie choć nadal tkwią głęboko w naszych głowach.

jeśli chodzi o 70D to kibicuję temu korpusowi i chcę się mylić - bo intuicja mi podpowiada ze będzie mało rewolucyjnie i drogo .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

jaś - szum wokół cen 5dII i każdego innego sprzętu jest uwarunkowany popytem na ten sprzęt. nie narzekają Ci, którzy nie chcą kupić danego sprzętu, lecz Ci, którzy by kupili, gdyby ceny byłyby mniejsze. prawie 50str. wątku narzekania na wysokie ceny na największym forum dotyczącym sprzętu canona, jest informacją dla sprzedających, że całkiem dużo osób chce kupić 5dII... więc ceny ida w górę, "może ktoś kupi"...
    ebe ebe

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    jaś - szum wokół cen 5dII i każdego innego sprzętu jest uwarunkowany popytem na ten sprzęt. nie narzekają Ci, którzy nie chcą kupić danego sprzętu, lecz Ci, którzy by kupili, gdyby ceny byłyby mniejsze. prawie 50str. wątku narzekania na wysokie ceny na największym forum dotyczącym sprzętu canona, jest informacją dla sprzedających, że całkiem dużo osób chce kupić 5dII... więc ceny ida w górę, "może ktoś kupi"...
    na pocieszenie dodam że minie lato będzie taniej, trzeba się spieszyć ze sprzedażą bo lato szybko mija
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Jakiś czas temu (koniec zeszłego roku) były wysokie ceny na 50D. Teraz mocno spadły. Jak tylko wkrótce zrobi się wtórny rynek na 6D i Nikonowskie D600 to ceny polecą na łeb i szyję a 5D MK I będą po 1000 zł. Powiedzmy że pewnie po Nowym Roku . Body zawsze mocno traci - bo wchodzi nowsze i tańsze. A ja bym nie kupił kilkuletniego 5D MK II za więcej niż 3000 zł . Bo za 2x więcej mamy nowe 6D czy D600. Nie dajmy się zwariować.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    A ja bym nie kupił kilkuletniego 5D MK II za więcej niż 3000 zł
    Spokojnie, spokojnie...
    Nikt zdroworozsadkowy nie sprzeda po "takik piniondzach", zostawi sobie na backup...

Wytalkowane z GT-I9100

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Jakiś czas temu (koniec zeszłego roku) były wysokie ceny na 50D. Teraz mocno spadły. Jak tylko wkrótce zrobi się wtórny rynek na 6D i Nikonowskie D600 to ceny polecą na łeb i szyję a 5D MK I będą po 1000 zł. Powiedzmy że pewnie po Nowym Roku . Body zawsze mocno traci - bo wchodzi nowsze i tańsze. A ja bym nie kupił kilkuletniego 5D MK II za więcej niż 3000 zł . Bo za 2x więcej mamy nowe 6D czy D600. Nie dajmy się zwariować.
    Taa nie dajmy sie zwariowac masz racje, po nowym roku to beda jeszcze doplacac tym co zechca przyjac kilkuletnie body 5D MKII
    Tylko kto zechce takiego "starocia" skoro juz za kilka lub kilkanascie tysiecy moze sobie kupic nowy na gwarancji?!

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Jak widać płaczą Ci co mają to body . Ale prawo rynku jest nieubłagane. A po co amatorowi 2 body ?
    I uważam że 50 % ceny nowego to wystarczy . I nie wiem po co te złośliwości bo każdy liczyć umie i widać w jakiej cenie jest 6D i D600.
    Co innego MK III - to inna liga (jak D800) ale MK II to w obecnych czasach nic nadzwyczajnego. Tylko ludzi mami magiczna FF ...
    Ostatnio edytowane przez Adam71 ; 28-07-2013 o 19:23

A ja bym nie kupił kilkuletniego 5D MK II za więcej niż 3000 zł .
    Zostaje Ci tylko 5D I, nawet taniej będzie
    Przyznać rację mogę co do zajechanych egzemplarzy, które mają przebieg po 200-300tys, nigdy nie wiadomo co w takim padnie.
    Mój 5D II ma ponad rok i przebieg niecałe 6000 klatek (nie planuje sprzedawać), pewnie chciałbyś takiego kupić za 3000zł. Jeśli jednak znajdziesz taką ofertę pisz PW, chętnie kupię sobie drugi

Co innego MK III - to inna liga (jak D800) ale MK II to w obecnych czasach nic nadzwyczajnego.
    5D III to też nic nadzwyczajnego w obecnych czasach

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Kupilem Classica z przebiegiem 11 tys ja nowka za 2900,-
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Strona 45 z 57 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów