wspolczuje, ja tez kupielem kilka sztuk obiektywow, kilka sprzedalem (odpukac) jak narazie wszystko bylo ok, ale masz racje jak raz Cie cos zawiedzie to pozniej caly czas chodzi to po glowie i zastanawiasz co bedzie nastepne - mialem tak z kamera![]()
Bardzo prosto. Ten błąd się wyświetla stopniowo. Początkowo nasilenie jest niezbyt częste - przynajmniej u mojego kolegi tak było. Co ciekawe zaczął wyskakiwać jak używał sigmy - początkowo myślał nawet, że to związane ze szkłem. Później się okazało niestety że tysiączka nie jego.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kupowanie używanego sprzętu to ryzyko i tyle - prawda stara jak świat.
Podobnie jak to, że 1 dzień po gwarancji kupowany nowy (choć już dwuletni) sprzęt może się zepsuć - no i wtedy ... wiadomo.
Ciekawe, że jak jednemu nie uda się zrobić interesu życia - tanio kupić świetny sprzęt - to potem cały świat musi z nim płakać.
Choć oczywiście nieuczciwych sprzedawców trzeba piętnować, a nawet sądzić się z nimi!
Szkoda tylko, że Ci którym udało się kupić dobry, używany sprzęt nie chwalą się tak bardzo na forum. Ciekawe jak wypadłyby statystyki?
Tak, czy inaczej każdy ma swój rozum i odwieczny dylemat: drogi-nowy-pewny, tańszy-niepewny.
I wiadomo obie wersje będą miały swoich zwolenników i przeciwników.
Ja jak będę sprzedawał swoje graty, to z pewnością nie puszczę ich za "drobne", zbyt je szanowałem i nie eksploatowałem. I myślę, że sporo jest sprzedawców uczciwych i warto od nich brać sprzęt. Aczkolwiek wiadomo, nawet szanowane graty mogą w każdej chwili się zepsuć - patrz 1 zdanie.
A tak przy okazji: ludzie kupują używane samochody za dziesiątki/setki tysięcy i jakoś żyją![]()
Fiu fiu
Swoją droga, na uwagę zasługuje fakt jak bardzo podrożały nówki 5d mk2, teraz nowa 5-tka to koszt około 7 300 zł :/ (około 1 000 zł więcej niż 2/3 mc'e temu)
Zastanawiam sie kto je kupi.