tez tak mialem z 450D.
600D wzialem do lapy z ciekawosci, w momencie kiedy juz bylem praktycznie zdecydowany na uzywane 60D, ale jak na szanujacego sie obywatela tego kalwinistycznego kraju przystalo, podjalem jeszcze ostatnia, rozpaczliwa probe przyciecia kasy (to tylko drugie body, uzupelniajace FF-a). i w lokalnej mediamacalni okazalo sie, ze nie tylko fajnie lezy, co wrecz w pelni mi odpowiada.
brak kolka, jak pisalem w jakims watku, w zupelnosci obleci. powazne mankamenty uzytkowe 600D to niewygodny wybor pol AF, ich gorsza (niz xxD czy xD) dokladnosc i krotko trzymajaca bateria![]()
Ostatnio edytowane przez Merde ; 03-06-2013 o 13:11
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Mam 650D i nie narzekam na AF. A co do uchwytu, to i tak na dniach kupuję gripa.
Bateria w 650D niestety to max. jakieś 450 strzałów. Jakość obrazka jest porównywalna jak w 60D.
Canon 50D trzyma cenę, bo to dobre body. Tylko gdzie kupić w przyzwoitej cenie korpus w dobrym stanie i z małym przebiegiem?
IMHO, grip, przynajmniej taki na stale nakrecony, odbiera podstawowa zalete trabanta czyli jego kategorie wagowo-gabarytowa lekko-piorko-polsmieszna![]()
ale niewatpliwie poprawia to komfort trzymania, nie tylko w kadrach pionowych...
chcialbym... 450 strzalow to mi przy upalach (uscisle: powyzej 20C... w Holandii mieszkam, no...) LP-E6 trzyma w 5D mkII.
trabantowe akumulatory LP-E8 jak do 200 dojada to jest niezle, ale na zimnie to i 100 cieszy. jakbym robil seriami to pewnie
troche wiecej by to bylo
w Holandii widze uzywki w okolicach 350 EUR. zakupy z drugiej reki sa tu bardzo pewne, bo ludzie uczciwi. a cena sama moze byc
jeszcze do zbicia, bo chwilowo na rynku jest ozywienie, po dorocznej holenderskiej tradycji zwanej "pieniadze wakacyjne", czyli dodatkowej
wyplaty, wydawanej w maju, ktora sakramecko podbija przed wakacjami koniunkture sprzedawcom![]()
Niemiecki ebay (trzeba tylko mieć kogoś w niemczech, jest najczęściej taniej i bezpieczniej niż na naszym rodzimym serwisie). Kupowałem 3 tyg temu, 390 euro z wysyłką za: w bardzo dobrym stanie, poniżej 15 tys przebieg, z dodatkową kartą, 2 aku, flipside 300. Ceny są generalnie 350-420 euro (tu już z oryginalnym gripem i bardzo małym przebiegiem) . Ceny sprzetu w DE są niższe, ludzie bogatsi więc częściej zmieniają i akceptują niższą cenę sprzedaży.
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 05-06-2013 o 17:55