Ostatnio edytowane przez PoulN ; 16-05-2013 o 17:09
Coś mi sie wydaje, ze panowie tutaj rozmawiają o szybkości odczytu a nie zapisu. Co powoduje nieporozumienia.
Sandisk SDHC 8 GB Extreme Pro 95MB/s takie cóś sobie zakupiłem x4 wraz z 6D i szok!, działa pięknie zapis, odczyt, w lewo, w prawo
przepraszam za ten wtręt, ale jak się wydaje 7tysia na body to można sobie kupić chociaż jedną taką kartę za 100PLN a nie mieć nadzieję, że może jednak uda się zdjęcie zapisać na starą kartę. Jak dla mnie za duże ryzyko, fotografia jest ważna a nie 100PLN.
szybkość zapisu jest zazwyczaj inna niż szybkość odczytu... dlatego najlepiej szybkość zapisu brać z testów które są w necie... różnice potrafią zaskakiwać..
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
6D ma techniczny limit teoretycznie 50MB/s więcej nie wyciągnie. Tutaj są przedstawione standardy UHS i ilość MHz - Speed Class and Performance | SD Memory (Industrial Use) | Recording Media | Panasonic Global
W praktyce jest to mniej niż 50MB/s dla tego sandisk 45MB/s powinien w pełni wystarczać.
Dla przykładu puszki Canona bez UHS mają teoretyczną barierę 25MB/s w praktyce jest to 20-22MB/s
Prędkość zależy też od sposobu zapisu, rozmiaru bufora.
Pytanie- używał ktoś może gripa Newell do 6d? Jeśli tak to jak z jego solidnością i czy dobrze współpracuje? Widzę w specyfikacji że ma metalową konstrukcje w środku, więc chyba jest zbliżony do orginału?
Ja używam , bardzo dobrze wykonany v nie widzę różnicy pomiędzy innymi topowymi jak pixel i phottix. Raczej przez jedne chinskie ręce przechodzą, ale spasowany jest bardzo dobrze i jakość ok. Jak masz jakieś pytania to pisz.pozdr
Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Tyle mi wystarczy, dzięki! Zastanawiam się ciągle pomiędzy Newellem, Phottixem a oryginałem. Ale 600 zł piechotą nie chodzi, więc canonowski chyba odpuszczę jeśli różnica nie jest aż tak znacząca.
Ostatnio edytowane przez Matson ; 23-05-2013 o 11:14
Czy na gripie jest przycisk AF-ON?