Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Canon 7D czy Nikon D7100 - trudny wybór

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 7D czy Nikon D7100 - trudny wybór

Egzemplarz który kupiłem jest naprawdę spoko, ale co do samego 7d trochę się zawiodłem na szumach - szumi bardziej niż moje 30d, wiadomo jeżeli porównujemy cropa 1:1, po przeskalowaniu obrazu z 7d do rozdziałki 30d siódemka wygrywa, do tego na wyższych iso szumi zdecydowanie mniej. Za to AF w porównaniu do starej puszki to bajka. Dzięki niej zostanie chyba ze mną tamron 17-50 którego właśnie chciałem się pozbyć przez zbyt kapryśny AF w połączeniu z 30d.
    7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez IGI Zobacz posta
    Egzemplarz który kupiłem jest naprawdę spoko, ale co do samego 7d trochę się zawiodłem na szumach - szumi bardziej niż moje 30d, wiadomo jeżeli porównujemy cropa 1:1, po przeskalowaniu obrazu z 7d do rozdziałki 30d siódemka wygrywa, do tego na wyższych iso szumi zdecydowanie mniej. Za to AF w porównaniu do starej puszki to bajka. Dzięki niej zostanie chyba ze mną tamron 17-50 którego właśnie chciałem się pozbyć przez zbyt kapryśny AF w połączeniu z 30d.
    W takiej sytuacji pozostaje chyba jedynie pełna klatka tylko te ceny...

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Cytat Zamieszczone przez bratPit Zobacz posta
    W takiej sytuacji pozostaje chyba jedynie pełna klatka tylko te ceny...
    Pytanie. Czemu zmieniasz zdanie jak liście na wietrze? Mamy tutaj całkiem spore tasiemce o siódemce
    Klik_1;
    Klik_2;
    Klik_3;

Przejrzyj, sprawdź czy cię satysfakcjonują, znajdź kogoś z twojej okolicy i umówcie się na przetestowanie aparatu. Proste, a jakie przydatne. Ja bardzo lubię 7D, iso mogło by być lepsze, ale nadal mam do użytku rawy

Coś już napisał Awatar lucas_g
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Przejrzyj, sprawdź czy cię satysfakcjonują, znajdź kogoś z twojej okolicy i umówcie się na przetestowanie aparatu. Proste, a jakie przydatne. Ja bardzo lubię 7D, iso mogło by być lepsze, ale nadal mam do użytku rawy
    Jestem tego samego zdania. Najlepiej samemu pomacać, pstryknąć kilka fotek na różnych iso, obrobić i sam szybko będziesz wiedział, czy to pucha dla ciebie.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów