Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: komórki z wielkimi matrycami

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: komórki z wielkimi matrycami

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    obiektyw sygnowany Zeiss to też nie jest jedno szkiełko, ale zespół soczewek. Co za różnica z punktu widzenia fotografii czy taki układ będzie w korpusie kompaktu, czy w pogrubione komórce?
    Jakoś trudno mi uwierzyć że taki "zespół"soczewek zamontowany w telefonie choć zbliży się jakością do obiektywu kompakta :-)
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
    Jakoś trudno mi uwierzyć że taki "zespół"soczewek zamontowany w telefonie choć zbliży się jakością do obiektywu kompakta :-)
    Tyle że to w dobie coraz bardziej rozbudowanych algorytmów będzie miało coraz mniejsze znaczenie. Teraz z "fabryki mydła" da się wycisnąć znośny obrazek.
    Co do śmierci kompaktów vs. komórki to skoro szefowie Canona się nad tym głowią to coś jednak jest na rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-04-2013 o 13:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
    Tu ktoś porównuje Nokię 808 do Canona G15:
    G15 vs Nokia 808 38MP downsized to 12MP: Canon PowerShot Talk Forum: Digital Photography Review

i bezpośrednie porównanie (zdjęcia zmniejszone do 12Mpx):
    1) G15:
    http://www.dpreview.com/files/t/E~ce...3db5a898d0adda

2) 808:
    http://www.dpreview.com/files/t/E~56...457772beb935ab

W wątku są wycięte też cropy, ale można sobie zdjęcie powiększyć.
    Ciekawe jest w tym wątku porówanie rogów. Wydaje się że obiektyw w 808 jest sporo lepszy w rogach niż w G15. Ostrzejszy i mniejsze aberracje.

A Nokia tańsza od G15, i zdjęcie można przesłać do sieci lub mailem, i zadzwoni, i SMS-a wyśle, i za dyktafon posłuży, i internet przeglądnie, i ma darmową dobrą updatowaną nawigację, i jeszcze sporo innych rzeczy potrafi... A przede wszystkim - mamy ją zawsze przy sobie.

Uprawnienia umieszczania postów