Jak juz taki koncert zyczen to i jeszcze nowsze 120-300 ale f1.8 mogliby zrobic... :P
dla mnie skzlo fajne ale boje sie ceny... i nie sadze aby zamkneli sie w 5tys
Jak juz taki koncert zyczen to i jeszcze nowsze 120-300 ale f1.8 mogliby zrobic... :P
dla mnie skzlo fajne ale boje sie ceny... i nie sadze aby zamkneli sie w 5tys
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
kuźwa prezentuje sie kozacko![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Trzeba przyznać, rewolucyjna premiera. Myślałem że będzie większy kloc, ale jest idealnie.
wyglada fajnie, ale najważniejsze jeszcze przed nami - jakie to to bedzie obrazki produkować? mimo wszystko znow mam chętkę na apsc, np stare poczciwe fuji s5 - tesknie za tym aparatem - z tym szkielkiem byloby ze ho ho....
Ciekawe, czy będzie strzelać równie dobrze daleko i blisko - u cioci na imieninach i landszafty... Jeśli tak, to stracę sentyment do uniwersalnego na cropie 17-40.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Ja uważam tak jak Cichy - kluczowa kwestia to cena.
Podejrzewam że jak cena zostanie ujawniona to ochota mocno ostygnie. Biorąc pod uwagę konstrukcję - 17 soczewek (5 SLD) to na taniość bym nie liczył.
Prawdę rzekłszy sprawa ceny jest tu kluczowa. Jak dla mnie np. jako użytkownika cropowych puszek to jakoś ta premiera mną nie wstrząsnęła. Jakby się okazało że potrzebuję takiego zakresu i że cena będzie bliska 16-35 jedynie słusznej firmyto bym się chwili nie zastanawiał i brał Elżbietę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner