"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
tak jak wielu "zwyczajnych ludzi" i ja mam zly zwyczaj czytania instrukcji po (a nie przed) kupieniem sprzetu. mimo wszystko w instrukcji pisza tylko, ze moga byc ograniczenia Wi-Fi i GPS w niektorych krajach. oczywiscie pisza rowniez (cytuje w skrocie): uzywajac produktu wyrazasz zgode, ze robisz to na wlasne ryzyko i ze firma Canon nigdy za nic nie bedzie odpowiadala.
jestem pewien, ze Canon ma rownie swietnych prawnikow jak i marketingowcow i gdzies jest to napisane malymi literkami, natomiast ja jestem na tym forum, zeby napisac wielkimi: ZDALNE STEROWANIE 6D NIE DZIALA W WIELU KRAJACH. moze komus tym pomoge i nie okaze sie w mojej sytuacji.
co do GPS: mam jakis Chinski telefon "za 100$". bateria (po roku pracy) wystarcza na ponad 30h GPS-u z co 15 min. wysylaniem SMS-a o polozeniu. jak wylaczyc GSM i wysylanie SMS-ow to wystarcza na kilka dni zapisywania polozenia do pamieci. w 6D jest zwyczajnie spieprzony soft. GPS nie mozna wylaczyc razem z aparatem, a tylko gleboko w menu. czyli pstrykamy fotke, wylaczamy aparat i chowamy go do torby potem po 2h chcemy pstryknac nastepna, a bateria jest rozladowana. interwal mam 5 minut (wolno chodze) a i tak po 3h jest d... wchodzenie przy kazdej fotce do menu zeby wlaczyc/wylaczyc GPS jest baaardzo niewygodne, wrecz glupie, bo trzeba czekac przed kazda fotka okolo minuty zeby aparat znalazl satelity i policzyl pozycje.
z kwiatkow: jak wlaczyc Wi-Fi (rowniez gleboko w menu) to nie mozna filmowactym razem ignoranci napisali o tym w instrukcji (ten typ tak ma i juz).