Strona 23 z 57 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 561

Wątek: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Podam wam przykład. Na allegro był ostatnio 5D2 z przebiegiem trochę ponad 4000 klatek za 4900. Stan wręcz miodny. No po prostu brać, nie patrzeć. Tknęło mnie jednak, gdy przeczytałem w opisie aukcji, że sprzedający dokłada uchwyt do filmowania gratis. Zadałem mailowo pytanie o choćby przybliżony czas, podczas którego filmowano tym aparatem. Odpowiedź nie padła. Wczoraj, czy przedwczoraj aparat się sprzedał.
    Można jeszcze sprawdzić, czy te 4000klatek to zdjęcia czy machnięcia migawką włączające LV/video

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

kurczeblade Za bardzo generalizujesz, uwazasz ze kazda uzywka jak tanio i w dobrym stanie to zawsze musi cos byc nie tak?

Uzależniony Awatar jac+

Ja generalizowania w jego wypowiedzi nie zauważyłem. Przecież nigdzie nie napisał, że KAŻDY egzemplarz, ZAWSZE i że MUSI być "kombinowany".

Poza tym polecałbym zasadę ograniczonego zaufania w takich transakcjach. Przed zakupem zadawać konkretne pytania i oczekiwać precyzyjnych odpowiedzi. Czytając co niektóre oferty rozwalają mnie użyte w nich sformułowania, np: "aparat używany tylko do zdjęć rodzinnych". Dla jednego zdjęcia rodzinne to amatorskie fotki rodziny w domu, na spacerze, na wakacjach. Drugi zdjęciami rodzinnymi nazwie naparzanie sesji na weselach, komuniach itp. To też są zdjęcia rodzinne! I weź takiemu sprzedającemu zarzuć oszustwo . To tylko kreatywne podejście do języka, a nie kłamstwo.
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 17-03-2013 o 18:12
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Coś już napisał Awatar Hadrian
    Miasto
    Wawa

Rozumiem ze jest wyrazna roznica czy owy aparat fotografowal slub, gola pania czy tez kotka... W takim razie co robic, jak niedac sie oszukac... Skoro przebieg i ogolny stan aparatu tak naprawde nic o nim nie mowi...

Sent from my iPad using Tapatalk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Po za tym ja znam amatora który cykając foty rodzinne 90 tyś klapnięć zrobił w niecały rok. Po prostu są ludzie którzy wyznają zasadę
    "strzelaj ile wlezie zawsze coś się wybierze".
    Bardzo to relatywne wszystko.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Ja nie mówię że każdy używany egzemplarz jest przekombinowany

raczej chodziło mi że cena używanych body, w stosunku do cen teraz nowych, nie jest warta ryzyka i lepiej "dokombinować" pieniążki, poczekać troszkę żeby zakupić nowy w sklepie i mieć tą cholerną pewność że nic się nie stanie z tym body- a jeśli coś pójdzie to i nawet, jest gwarancja teraz nowy a używany, to różnica 1000-1500zł - to chyba lepiej dorzucić te kilka stówek i mieć nówkę z kartonu, niż kupować w ciemno używany kilka lat sprzęt...

a jeśli ktoś ma ciężki budżet, i wycisnął z portfela ostatnie grosze, na sprzęt za 5tysięcy używany (nie martwiąc się że coś może pójść, i więcej straci) to nie wierze że nie dozbierałby 1500zł na nowy w sklepie.... To jest kwestia cierpliwości ...

Moim zdaniem 5dm2 w dobrym stanie z dobrym przebiegiem, bez gwarancji, bez faktury VAT maksymalnie warte teraz jest 4.500

nie 5.000 ani 5.500 skoro jak się dobrze poszuka to nowego znajdzie się już za 6200/6300zł
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 17-03-2013 o 20:10

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

No tak. 5D2 ma na tyle prosty układ AF, że nawet CSI powinna sobie poradzić z jego ewentualną kalibracją ;-)

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Ja nie mówię że każdy używany egzemplarz jest przekombinowany

raczej chodziło mi że cena używanych body, w stosunku do cen teraz nowych, nie jest warta ryzyka i lepiej "dokombinować" pieniążki, poczekać troszkę żeby zakupić nowy w sklepie i mieć tą cholerną pewność że nic się nie stanie z tym body- a jeśli coś pójdzie to i nawet, jest gwarancja teraz nowy a używany, to różnica 1000-1500zł - to chyba lepiej dorzucić te kilka stówek i mieć nówkę z kartonu, niż kupować w ciemno używany kilka lat sprzęt...

a jeśli ktoś ma ciężki budżet, i wycisnął z portfela ostatnie grosze, na sprzęt za 5tysięcy używany (nie martwiąc się że coś może pójść, i więcej straci) to nie wierze że nie dozbierałby 1500zł na nowy w sklepie.... To jest kwestia cierpliwości ...

Moim zdaniem 5dm2 w dobrym stanie z dobrym przebiegiem, bez gwarancji, bez faktury VAT maksymalnie warte teraz jest 4.500

nie 5.000 ani 5.500 skoro jak się dobrze poszuka to nowego znajdzie się już za 6200/6300zł
    Na szczęście jest jeszcze garstka osób, która ma zupełnie odmienne zdanie od twojego. Nie obawia się jak ty, że coś będzie nie tak i kupuję używany sprzęt ciesząc się nim, a nie tylko myśląc, że coś się popsuje. Dodatkowe 1500 pln w kieszeni to dla wileu gratka. Nie wierzysz w to, że ktoś przy 5tyś nie dozbiera dodatkowych 1500 ale uwierz w to, że wielu nie chce i woli kupić używkę.

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Na szczęście jest jeszcze garstka osób, która ma zupełnie odmienne zdanie od twojego.
    Masz rację, na szczęście ... dla sprzedających używki .
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 17-03-2013 o 22:20
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Masz rację, na szczęście ... dla sprzedających używki .
    Jakby inaczej

Strona 23 z 57 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów