Strona 232 z 495 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282332 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 311 do 2 320 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Dr, kupiłeś 6D?

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    zakładanie szarego filta na obiektyw z macgayverem nic współnego nie ma, za to z historią obrazowania bardzo wiele. Szkoda, że nie możesz zdjęcia pokazać, naprawde żałuję, no ale masz wygodne wytłumaczenie. Ale chyba nie twierdzisz że 7D ma wspaniały DR bijący na łeb 6D? A to nie słabość do 6D mnie do odpowiedzi popycha tylko wątek 6D dotyczący. I jestem święcie przekonany że pomimo czasu 1/4000 do krajobrazów 6D jest dużo lepszą puszką niż 7d, właśnie z racji dużo lepszej rozpiętości tonalnej...

--- Kolejny post ---

btw Ty masz świadomość że 6D ma iso 50 prawda? bo to jakby miał 1/8000 na takim co mu sie iso na 100 kończy...

Kolekcjoner ma rację. Ironia i osobiste wycieczki to niezbyt dobry sposób na wymianę poglądów

7d ma DR taki jaki ma. Bywają takie fotografowane sceny, że nie daje rady. 6d pewnie ma lepszy. Jestem o tym

przekonany. Jednak zdjęcie o którym pisałem "obsłużył" prawidłowo. Co do migawki 1/4000 .... tak mam wątpliwości,

bo nawet jak dzisiaj przymknąłem szkło do 2,2 to i tak migawka walnęła 1/6400. To zdjęcie na życzenie mogę Ci

pokazać, bo jest na nim pies No chyba, że mi wierzysz? Lubię kolorystykę zdjęć w słońcu. W 6d wystarczająca

byłaby migawka 1/6000 - no bo to podkreślane przez Ciebie iso50 - ale jest tylko 1/4000. Szkoda. Przecież 50/1,4

to taki standard. Można przymykać, albo "filtrować" .... wszystko można

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

tak, ja też przepraszam
    iso 50 do iso 100 ma się tak jak 1/8000 do 1/4000, poprawcie mnie jeśli się mylę. Oczywiście jest w tym haczyk, a taki mianowicie że iso 50 jest programowe i leci na nim DR własnie strasznie. Niemniej jest jak jest bardzo źle to można przyciąć do tego 50. Oczywićie nie bede zaprzeczał że czas 1/4000 jest wadą i to pewnie programowo osiągniętą specjalnie żeby obniżyć rangę aparatu. Niemniej ja na przykład wiem, że nie zdarzy mi się mieć z tym problem więc nie mam z tym problemu
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 06-03-2013 o 01:45

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    Oczywićie nie bede zaprzeczał że czas 1/4000 jest wadą i to pewnie programowo osiągniętą specjalnie żeby obniżyć rangę aparatu.
    Raczej nie programowo, zywotność 100tys., swiadczy o tym ze jest to nowa, tańsza, słabsza konstrukcja. Uzycie "słabszych" materiałow pewnie spowodowało ograniczenie "szybkości" migawki.
    Czas 1/4000 to wada, ale juz od bardzo dawna, doświadczeni uzytkownicy potrafią sobie z nią poradzić, tym bardziej ze wada ujawnia sie dośc rzadko (co nie znaczy ze nigdy)

Miasto
    Torun/Slupsk

Szczerze mówiąc i tak lepsza dyskusja o ograniczeniu czasu migawki niż wskazywanie na optycznych jako głównej wady - kart SD.

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Raczej nie programowo, zywotność 100tys., swiadczy o tym ze jest to nowa, tańsza, słabsza konstrukcja. Uzycie "słabszych" materiałow pewnie spowodowało ograniczenie "szybkości" migawki.
    Czas 1/4000 to wada, ale juz od bardzo dawna, doświadczeni uzytkownicy potrafią sobie z nią poradzić, tym bardziej ze wada ujawnia sie dośc rzadko (co nie znaczy ze nigdy)
    Nie wiem jak jest teraz, podejrzewam że tak samo ale kiedyś migawki szczelinowe skracały czas zmniejszając szczelinę (nie pamiętam od którego momentu, od 125s chyba) Więc raczej szybkość migawki w tym wypadku nie była by ograniczona przez materiał z którego jest zrobiona.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Szczerze mówiąc i tak lepsza dyskusja o ograniczeniu czasu migawki niż wskazywanie na optycznych jako głównej wady - kart SD.
    Jak chce się psa zdzielić to kij zawsze się znajdzie
    Swoją drogą nijak nie przychodzi mi do głowy argument za teorią, że zastosowanie połowę tańszych, równie szybkich i coraz bardziej pojemnych kart SD, może być wadą...

Miasto
    Torun/Slupsk

Nie wiem na ile czytujesz tamto forum, ale znalazła się grupa osób twierdzących, że to plastikowy badziew, który łatwo zniszczyć i zgubić.
    Oczywiście argument o wyłamanych pinach w gnieździe i kosztach naprawy ww. ich nie przekonał, bo "u nas tego nie było".

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Tak sobie myślę, że przecież to może być dokładnie taka sama migawka jak np w 5D II, tylko że gwarancję dali na 100 a nie na 150 tys. cykli, właśnie po to, aby obniżyć "rangę" aparatu.

właśnie slot SD jest dla mnie zaletą, łatwość i szybkość obsługi, slot w banku pamięci, wkładam i kopiuję a nie jak z CF cyzeluję wkładanie, by czegoś nie uszkodzić. Co do obudowy, to trzeba najpierw potrzymać plastik w rączce, choćby mój 400D by porównać do 6D, z gripem Canona spasowany idealnie, pięknie się toto trzyma i pracuje. Ja jestem bardzo zadowolony. Oczywiście przymierzałem się do 5MkIII ale wybór 6D pozwolił mi na zakup 35L, od zawsze uważam, że wybór doskonałe szkło czy lepsze body jest jeden, doskonałe szkło. Puszkę z czasem można zmienić, będzie tańsza, pomijając fakt, że podpinanie 85/1,8 do 5MkIII to by był meezalians dla puszki

Strona 232 z 495 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282332 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów