Gdyby miał pikseli 15 też bym go brał. Ech, z 10 też bym przytulił.
Gdyby miał pikseli 15 też bym go brał. Ech, z 10 też bym przytulił.
To zalezy kto tam czego szuka. Iso faktycznie ma imponujace. Nie uzywam ISO wiekszego niz 800 w pracy, wiec dla mnie to zupelnie wystarczajace. Portrety na iso 800 sa rowniez imponujace co na niskim iso. Nie wiem dlaczego ale jakos mi ten obraz z 6D nie przypasil. Gdyby ten aparat kosztowal powiedzmy 3000zł - spoko byloby do przezycia, chociaz znajac zycie - pewno za chwile bedzie tyle kosztowal.
Jesteś pewien że wszyscy? To udowodnij Merde ogonem, że wszyscy to wiedzą. Żeby się za wszystkich wypowiadać to trzeba z wszystkimi rozmawiać, a nie trzymać sztamę z garstką indywidualistów.
--- Kolejny post ---
Spoko doczekamy się, tylko plebs najpierw musi sie nacieszyc nowym body, a potem przyjdzie czas na cos zacniejszego.
Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 01-03-2013 o 11:51
ekrowa - widze ze tobie nic nie pasi procz 1ds.
Wiec po co bedziesz korzystal ze sprzetu z ktorego korzysta plebs (Canon, Nikon) - kup sobie od razu Medium Format cyfrowy - w wykonaniu Hasselblade albo PhaseOne (mamiya) - zyskasz super szczegolowosc, ostrosc i nawet 80 Mpix - na pewno ten sprzet bedzie sie super nadawal to fotografowania twoich kropelek (bo scena przy tego typu fotografii "potrzebuje baaardzo duzej szczegolowosci matrycy bo "na prawdę" jest rozbudowana :smile: )
Ja akurat ostatnio porobilem troche zdjec 6D kolegi i po tym wybralem jednak 6D zamiast 5d MKII (swojej puchy jeszcze nie mam ale juz niedlugo).
Co innego osoby ktore maja 5D MK II, to musza juz przemyslec czy chca ponosic dodatkowe koszty aby miec koniecznie nowszy model aparatu jakim jest 6D (ktory jak dla mnie oferuje troche wiecej niz 5dII).
I jak dla mnie mniejsza waga i rozmiary to tez zalety bo po co dzwigac taka cegle jak np. JEDYNKI ?!