Strona 197 z 495 PierwszyPierwszy ... 97147187195196197198199207247297 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 961 do 1 970 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    jak masz z moim zdjęciem porwnywać to bardziej z tym foto
    Sample 39: dpreview review samples: Galleries: Digital Photography Review
    jutro Ci zrobię przymkniętym na iso około 800 portretówkę, sam jestem ciekaw bo to co dałeś z murzynką miażdzy rzeczywiście szczegółowością. Znamienny też jest straszny brak szeczegółowych info o pliku w DPP czyli zakładam że to z rawa wyciągane wiec pewnie też srogo ostrzone. Moje to czysty jpg bez tykania na max przesłonie. Ale porobię jutro bo mam fajną modelkę w robocie i wrzucę...

Rojo , qrde wczoraj polecales 6d i juz prawie kupilem ,ale...
    zaczelem grzebac po samplach i porownaniach co by kasy niewlasciwie nie wydac i o zgrozo 6d im wyzsze iso tym bardzij faktycznie traci na detalach i plastyce zdjecia.Robia sie plaskie i miekkie.Zaczynam sie obawiac tego zjawiska bo kidy zalezy mi na iso to bardzo przychylnym okiem spogladam na 6 .Jezeli o detale i dynamike to klasyfikacja obrazka wypada troche blizej canona mojej zony, ktory miesci sie w malej torebce
    Czekam z niecierpliwoscia na Twoje sample
    Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    zaczelem grzebac po samplach i porownaniach co by kasy niewlasciwie nie wydac i o zgrozo 6d im wyzsze iso tym bardzij faktycznie traci na detalach i plastyce zdjecia.Robia sie plaskie i miekkie.
    Bo to są jpegi z włączonym agresywnym odszumianiem. Nic dziwnego, że są miękkie.
    Ściągnij sobie jakieś rawy i wywołaj po swojemu.
    Np. stąd:
    Canon EOS 6D In-Depth Review: Digital Photography Review
    http://www.imaging-resource.com/PROD...canon-6dA7.HTM
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 22-02-2013 o 10:35
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez rojo
    ..Co do rozmieszczenia to nie sądzę żeby punkty w 6D były rozłożone specjalnie inaczej niż w 5 (może w 1 jest inaczej, niestety nie miałem przyjemności)....
    No właśnie jest inaczej niż w 1 i dopiero 5dmk3 ma taki rozkład jak jedynki. To ułożenie w punktów w rąb, tak aby ominęły wszystkie możliwe mocne punkty kompozycji, to jakiś chory pomysł Canona (tak dla porządku to D600 też nie popisał się polem krycia AF-u) :-( Ja rozumiem, że w amatorskich puszkach, gdzie marketingowcy ustalili profil typowego klienta jako wakacyjnego pstrykacza, który używa głównie zielonego programu to może się sprawdzić. Ale w puszce dla zaawansowanego amatora/semi-pro?
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    No właśnie jest inaczej niż w 1 i dopiero 5dmk3 ma taki rozkład jak jedynki. To ułożenie w punktów w rąb, tak aby ominęły wszystkie możliwe mocne punkty kompozycji, to jakiś chory pomysł Canona (tak dla porządku to D600 też nie popisał się polem krycia AF-u) :-( Ja rozumiem, że w amatorskich puszkach, gdzie marketingowcy ustalili profil typowego klienta jako wakacyjnego pstrykacza, który używa głównie zielonego programu to może się sprawdzić. Ale w puszce dla zaawansowanego amatora/semi-pro?
    A w której pełnoklatkowej puszce masz porządne pole krycia puntami AF?

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A w której pełnoklatkowej puszce masz porządne pole krycia puntami AF?
    1dsmk3
    5dmk3
    D800/D800e
    D700
    D3

podejrzewam, że nowe jedynki C też, ale nie bawiłem się to nie wiem.

PS.
    a najlepsze ma Leica M9
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uzależniony Awatar PoulN

Niezrozumiałe jest dla mnie czemu canon tak żydzi na logicznym rozmieszczeniu punktów AF w FF, o ile np w 30D skośne są bardzo blisko MP to na pełnej klatce wszystkie upchane sa w centrum, no w mk3 trochę lepiej, ale też jakby nie mogli zamiast takiego zagęszczenia rozmieścić ich na większej powierzchni.. technologicznie problem?, chodzi o servo?, czy jak?
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 22-02-2013 o 13:05

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Niezrozumiałe jest dla mnie czemu canon tak żydzi na logicznym rozmieszczeniu punktów AF w FF, o ile np w 30D skośne są bardzo blisko MP to na pełnej klatce wszystkie upchane sa w centrum, no w mk3 trochę lepiej, ale też jakby nie mogli zamiast takiego zagęszczenia rozmieścić ich na większej powierzchni.. technologicznie problem?, chodzi o servo?, czy jak?
    jesli uklad jest ten sam, to jaka powierzchnie moze kryc na klatce cropowej a jaka na pelnej?

odp. fizycznie taka sama. tylko na cropie ona zajmuje wiecej kadru, na FF mniej.

wiec tak, jest to jak najbardziej problem technologiczny. pewnie nie tak wielki, poza tym, ze przy szerszym rozstawie wiazki padaja "mniej" prostopadle i spada swiatlosila, wiec dokladnosc AF z definicji musi spasc.
    www albo tez flickr

Miasto
    Kraków

1dsmk3
    5dmk3
    D800/D800e
    D700
    D3

podejrzewam, że nowe jedynki C też, ale nie bawiłem się to nie wiem.
    Moim zdaniem różnica w pokryciu kadru polami AF jest pomijalna wręcz.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez live Zobacz posta
    tu masz plik z 8000 iso zdjecie z reki, z duza kompresja bez poprawek w PS
    http://liveproduction.com.pl/6d/IMG_8545.JPG

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    zaczelem grzebac po samplach i porownaniach co by kasy niewlasciwie nie wydac i o zgrozo 6d im wyzsze iso tym bardzij faktycznie traci na detalach i plastyce zdjecia.Robia sie plaskie i miekkie.Zaczynam sie obawiac tego zjawiska bo kidy zalezy mi na iso to bardzo przychylnym okiem spogladam na 6 .Jezeli o detale i dynamike to klasyfikacja obrazka wypada troche blizej canona mojej zony, ktory miesci sie w malej torebce
    Czekam z niecierpliwoscia na Twoje sample
    hm, jesli spodziewasz się że na iso 6400 będzie miał taki DR i szczegółowość (brak szumów) jak na 100 to chyba przesadzasz. Jpg standardowo ustawione mają odszumianie bardzo brzydkie programowe co też psuje obrazek, ja u siebie po pierwszych zdjęciach wywaliłem je w kosmos i zapomniałem że aparat ma jakiekolwiek odszumianie. W sensie sugerujesz że 6D ma obrazek na poziomie kompaktów? To teraz ja poproszę o sample skoro padła taka teza...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez live Zobacz posta
    tu masz plik z 8000 iso zdjecie z reki, z duza kompresja bez poprawek w PS
    http://liveproduction.com.pl/6d/IMG_8545.JPG
    to dokładnie dolewasz oliwy do ognia bo masz odszumianie właczone programowe i twarze są jak po użyciu dziwnego filtra w photoshopie. To nie jest najlepszy przykład
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 22-02-2013 o 15:09

Strona 197 z 495 PierwszyPierwszy ... 97147187195196197198199207247297 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów