Strona 180 z 495 PierwszyPierwszy ... 80130170178179180181182190230280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 791 do 1 800 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Czytam kolejne opinie coraz to nowych właścicieli 6D i na ich podstawie przyszła mi do głowy jedna myśl... Jak tak dalej pójdzie to ten "budżetowy" canon stanie się kultowy za życia . Nie jak inne - dopiero po wkroczeniu na rynek następcy. Czyżby naprawdę canon stanął na wysokości zadania? Niech tylko cena zejdzie poniżej psychologicznej granicy 7000zł...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

już jest poniżej 7 chociażby u nowarta
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony Awatar jac+

Cholerka, chciałem normalnie w sklepie... Jednak opinie o nowarcie chyba naprawdę mnie przekonają do innej drogi zakupu .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

a co za różnica czy w sklepie czy u nowarta czy u jeszcze kogo innego, skoro dostajesz paragon, fv to nad czym tu sie zastanawiać ?
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    a co za różnica czy w sklepie czy u nowarta czy u jeszcze kogo innego, skoro dostajesz paragon, fv to nad czym tu sie zastanawiać ?
    Dla mnie różnica jest, bo jak coś wydaje się nie halo... idę do sklepu, dostaję drugą , trzecią , czwartą puszkę żeby zobaczyć czy niepokojące zdarzenia też mają inne puszki tego modelu. Omawiam problem, Panowie ze sklepu osobiście sprawdzają i w razie wykrycia usterki zostawiam sprzęt dostaje protokół reklamacyjny i czekam do 14 dni na telefon jak przyjdzie z serwisu. I mnie nic nie interesuje, czy kurier dowiózł sprzęt, zgubił , upuścił rozwalił. Sklep daje protokół odbioru sprzętu z daną usterką reszta jest cacy. Ja miałem sytuację, że kurier zgubił mój aparat jak oddałem do serwisu przez sklep ...oczywiście sklep oddał kasę w trybie bezdyskusyjnym przeprosił i jeszcze dał prezent 200zł bona , a sam dochodził odszkodowania od kuriera . Po za tym... kupując w 1 sklepie korpus + szkiełka + filtry te 500zł można uciąć na 10 tyś.

Najlepiej wziąć kartkę, zapisać sprzęt na kartce jaki chcemy kupić i iść do sklepu i zapytać za ile mi puszczą to co na kartce. Popytać w jednym, drugim trzecim sklepie i wybrać najlepszą ofertę (no jakby nie patrzeć, taki przetarg )
    Ostatnio edytowane przez janulrich ; 14-02-2013 o 09:03

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

x pro2/ 23/ 56/10-24/

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Czytam kolejne opinie coraz to nowych właścicieli 6D i na ich podstawie przyszła mi do głowy jedna myśl... Jak tak dalej pójdzie to ten "budżetowy" canon stanie się kultowy za życia . Nie jak inne - dopiero po wkroczeniu na rynek następcy. Czyżby naprawdę canon stanął na wysokości zadania? .
    Jest to całkiem prawdopodobne
    Śmieszne to i dziwne zarazem, wszakże tak powinno to wyglądać w każdym aparacie, za całkiem nie małe pieniądze. W czasach lotów w kosmos nie jest chyba niczym nieprawdopodobnym (choć problemy Nikona ze zwykłym klejem do gumek mogą temu przeczyć ) poprawne skalibrowanie czujnika AF aby dokładnie współpracował z systemowymi szkłami. Jak widać w 6D jakoś się da więc dlaczego nie da się w bardziej zaawansowanych konstrukcjach? Ba! Dlaczego da się w seriach jedynkowych, czy to w C, czy N a często te same czujniki w stopień niżej pozycjonowanych puszkach już ledwo zipią? Zwolennikiem teorii spiskowych nigdy nie byłem ale żyjąc w czasach, w których najlepiej zarabia się na serwisie, nie na sprzęcie, zaczynam się poważnie zastanawiać czy takie zabawy z kalibrowaniem puszek do szkieł, szkieł do puszek i diabli jeszcze wiedzą czego jeszcze, nie jest coraz częściej jakimś celowym zabiegiem...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    Z siedzibą w miejscu gdzie można założyć "wirtualne biuro"?

http://www.bournebusinesscentre.co.uk/

Dziękuję, wolę przepić.
    Przynajmniej JAKIŚ pożytek z tego będzie.

Tu trochę na ich temat, wygląda na kolejny biznes z H-K:

http://forums.dpreview.com/forums/thread/3208589
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 14-02-2013 o 10:37
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Pytanie z innej beczki:

czułość centralnego punktu AF sugerowałaby ciekawe możliwości pracy w zestawach f/8 i ciemniejszych. Czy ktoś ma PRAKTYCZNE doświadczenia w użyciu zestawów np. 400/5.6 + TC 1.4x albo 500/4 L IS + TC 2x względnie podobnych. Chodzi oczywiście o pewność i precyzję ostrzenia (dla ścisłości dodaję, ze oczywiście przy zalepionych stykach extendera).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 14-02-2013 o 11:13

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Pytanie z innej beczki:

czułość centralnego punktu AF sugerowałaby ciekawe możliwości pracy w zestawach f/8 i ciemniejszych. Czy ktoś ma PRAKTYCZNE doświadczenia w użyciu zestawów np. 400/5.6 + TC 1.4x albo 500/4 L IS + TC 2x względnie podobnych. Chodzi oczywiście o pewność i precyzję ostrzenia (dla ścisłości dodaję, ze oczywiście przy zalepionych stykach extendera).
    Z tego co słyszałem z "programu bez nazwy" to czułość -3Ev na centralnym jest dla szkieł poniżej f2.8(włączając w to f2.8) . Powyżej f2.8 centralny leci na +0.5eV . Odsyłam do programu bez nazwy, tam był poruszany ten wątek. Proszę oglądnąć to tam będziesz wiedział na 100%, mi się obiła po prostu o uszy taka informacja.
    Ostatnio edytowane przez janulrich ; 14-02-2013 o 11:48

Strona 180 z 495 PierwszyPierwszy ... 80130170178179180181182190230280 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów