Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 161

Wątek: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie Odp: Najlepsza foto drukarka do formatu A4

Jakkolwiek inaczej podejrzewam spore problemy z idealnym wyznaczeniem krawędzi nośnika do zadruku.
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    graficzna wodnopigmentowa, dwunastokolorantowa atramentowa drukarka wielkoformatowa z głowicami termicznymi (Graphic Arts 12-ink Water-based Pigment Inkjet Large Format Printer)
    dokładnie tak.

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Uchwytu ani podajnika do płytek oczywiście nie ma - będę kombinował inaczej, na razie nie chcę zapeszać
    OMG, tylko nic nie popsuj.

kiedyś, w baaaardzo dawnych czasach drukowałem na naklejkach na CD (kartka A4 z naciętymi dwoma kołami), w zestawie z naklejkami był nawet przymiar do idealnie centralnego naklejania tych naklejek. w czasach "przed drukarkami drukującymi bezpośrednio na CD" było to jakieś rozwiązanie, ale w życiu bym już do tego nie wrócił.

Cytat Zamieszczone przez simon83 Zobacz posta
    Jakkolwiek inaczej podejrzewam spore problemy z idealnym wyznaczeniem krawędzi nośnika do zadruku.
    z tego, co obserwuję swojego canona, to on bardzo dokładnie pozycjonuje podajnik i płytę przed każdym wydrukiem - tzn. podajnik na CD ma kilka mini lusterek/markerów w narożnikach - płyta na podajniku jest "wciągana" i "macana" przez głowicę każdorazowo kilkukrotnie w te i z powrotem zanim zacznie się wydruk (głowica ma czujnik optyczny tych lusterek). IMHO to pozwala bardzo dokładnie trafić w płytę za każdym razem. co ciekawe jest to jakiś patent canona, który nie został dopuszczony w USA (te same drukarki sprzedawane wtedy w stanach miały zablokowaną opcję wydruku na płytach i brak podajnika) - pewnie apple opatentowało to tam wcześniej. :wink:

natomiast sam obszar wydruku nie jest niczym ograniczony - wyłącznie software'owo, tzn. mogę puścić wydruk na płytę np. z Corela i zasmarować sobie całą drukarkę i tacę podajnika, ale szczerze mówiąc chyba nigdy z tego nie skorzystałem - Canon dodał do drukarki własny program CD-LabelPrinter, który już pilnuje obszaru wydruku i przy odrobinie porządku pozwala katalogować drukowane płyty.
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Dysponuję, korzystam, choć wolałbym drukować bezpośrednio z PSa. Znalazłem w sieci kilka template'ów dla różnych tacek, ale akurat dla mojej nie ma :/
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Przeczytałem wątek i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie : P50 czy MG6250 ? dla zdjęć kolorowych, B&W drukowanych na potrzeby domowe. W pierwszej kolejności stawiam na jakość wydruku zdjęć, a następnie funkcjonalność. Proszę o podpowiedź najlepiej popartą uzasadnieniem . Przeczytałem trochę testów w necie i nie znalazłem bezpośredniego porównania tych drukarek w zakresie jakości drukowanych zdjęć. Jednocześnie nie chcę wydać na drukarkę więcej niż 700 zł :razz:.
    Ostatnio edytowane przez koraf ; 09-01-2013 o 20:58

p50 sie nie nadaje do zdjec b&w, o ile w ciagu dnia wygladaja ok, to przy sztucznym swietle wali od nich fioletowy zafarb. Zdjecia kolorowe natomiast wypluwa rewelacyjne, jak na moje potrzeby oczywiscie.
    Ostatnio edytowane przez foggy_lad ; 10-01-2013 o 16:35
    R8, 35, 50, 85

Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez mrtnz Zobacz posta
    p50 sie nie nadaje do zdjec b&w, o ile w ciagu dnia wygladaja ok, to przy sztucznym swietle wali od nich fioletowy zafarb. Zdjecia kolorowe natomiast wypluwa rewelacyjne, jak na moje potrzeby oczywiscie.
    Dzięki za odpowiedź , czyli niektórzy testerzy wprowadzają w błąd pisząc "P50 nie wprowadza niepotrzebnych dominant – zarówno w druku kolorowym jak i czarno białym." - a miałem ich za porządnych .

mamy górę płytek i po wielu korektach dalej, raz jest w miarę, raz do niczego. Marek nawet prosił czornyja, ale doszli do wniosku, ze chyba gra nie jest warta świeczki, czy jakoś tak bo temat umarł. Też bym chciała oddawać płytki z czarno-białym nadrukiem jednak na kolorze zafarby się "gubią" lub inaczej, nikt nie porównuje z odbitką czy wydrukiem

Miasto
    Legnica

Na dominantę wpływa tyle czynników, że jest to temat rzeka . Zdecydowałem się na p50 z profilem do papieru epson glossy premium, zobaczę co z tego wyjdzie .

w sterowniku do p50 masz o wiele wiecej profili do epsonowskich papierow, nie tylko glossy premium
    R8, 35, 50, 85

Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez mrtnz Zobacz posta
    w sterowniku do p50 masz o wiele wiecej profili do epsonowskich papierow, nie tylko glossy premium
    Zaczynam od tego, a zobaczymy, na którym skończę :wink:

Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów