Strona 105 z 495 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Czytam i czytam. I już tylko głupsza jestem!
    5dmkII czy 6D ? Za szybko na pewny wybór?

Dajcie znać, bo już naprawdę głupio tak być głupszą i głupszą
    Pozdrawiam, Kasia

Cytat Zamieszczone przez kacanon Zobacz posta

Pozdrawiam, Kasia
    A miałaś w rękach któryś z tych 2 aparatów ?
    Bo jak nie to najpierw sobie sama obadaj.
    Mi na przykład to że 6D jest mniejszy i lżejszy od 5D mk II jest pewną zaletą ale wiem też że dla innych osób właśnie to jest akurat wadą.
    Jak nie jesteś profesjonalistką to od razu mówię że i 6D i 5D mk II spełnią prawdopodobnie wszystkie Twoje potrzeby w zakresie fotografii.
    Pozdrawiam,
    Poozon

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Poozon Zobacz posta
    A miałaś w rękach któryś z tych 2 aparatów ?
    Bo jak nie to najpierw sobie sama obadaj.
    Mi na przykład to że 6D jest mniejszy i lżejszy od 5D mk II jest pewną zaletą ale wiem też że dla innych osób właśnie to jest akurat wadą.
    Jak nie jesteś profesjonalistką to od razu mówię że i 6D i 5D mk II spełnią prawdopodobnie wszystkie Twoje potrzeby w zakresie fotografii.
    Pozdrawiam,
    Poozon
    6 jeszcze nie macana. 5 dobrze znana.
    Póki co, ze wszystkich małych "za" i chyba równie małych (?) "przeciw" najbardziej razi mnie w 6 brak guzików z lewej strony bodziaka (kwestia przyzwyczajeń zapewne). Że to małe - to może dla kobiety in plus, choć lubię 5 za gabaryt
    Pytałam jednak głównie o flaki, choć obawiam się, że z uwagi na wciąż małą liczbę przetestowanych egzemplarzy, pewne stwierdzenie ZA lub PRZECIW zajmie jeszcze chwilę czasu.

Jedno jest pewne - im więcej wiem tym mniej jednocześnie i utwierdzam się jedynie w przekonaniu, że wszystko to jest jednak kwestia dalece indywidualna (poza oczywistymi fakapami, które dla każdego byłyby nie do przyjęcia).
    Ostatnio edytowane przez kacanon ; 18-12-2012 o 01:15

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Dać jednemu z drugim koreks, chemikalia, powiększalnik, to by się zajęli fotografią a nie kwękaniem nad pierdółkami .
    a moge po prostu wyjsc z aparatem w plener? bo mi ten rodzaj fotografii sprawia najwieksza frajde.
    a wdychanie jakiegos chemicznego g* nie nalezy do moich hobby...

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Jak widzisz jednak nie wszyscy plują sobie w brodę, że wydali ciężko zarobione Złote na to szkiełko, a ja to nawet jestem zadowolony
    problemem 17-40 jest nie tyle jego realna ostrosc (bo tej wbrew pozorom, przynajmniej poza rogami, nie brakuje) tylko brak stabilizacji. a wielu osobom dzis wydaje sie, ze przy 20 Mpix mozna sobie swobodnie ogniskowa 35mm utrzymac przy 1/30 sekundy i bedzie idealnie. no wiec niestety nie. przy szkle z IS-em to wyjdzie, bez stabilizacji szanse na chocby 50% wzorowo ostrych zdjec przy takiej kombinacji ogniskowej i czasu sa znikome...

kombinacja 17-40 + uczciwy statyw + tym wiekszy rygor wykonywania zdjec im gestsza matryca = gwarantuje bardzo bogate w szczegoly fotki. zaniedbanie tych warunkow brzegowych niestety msci sie szybko. mozna to zwalac na obiektyw, ale mozna tez wyjac glowe z piasku ...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar merida

Cytat Zamieszczone przez kacanon Zobacz posta

Pozdrawiam, Kasia
    6d. Po co się cofać? Ludzie narzekali w 5d2 na af. W szóstce jest lepszy. Lepsze iso. Większa dynamika tonalna. Mniejsza i zgrabniejsza jest. Ma wifi i gps. Jest ogólnie nowa konstrukcja. Ma krótszą żywotność migawki,trudno. Jeśli wszystko jest pięknie jak na papierze i nie wynikną żadne problemy to będzie dla mnie puszka idealna. Lepsza od 5d3 , bo tańsza i lżejsza

Coś już napisał

Bywalec

Canon EOS 6D vs 5D Mark III Hands-on Comparison - YouTube

Czy dobrze słyszę - "plastikowa" szybka ochronna LCD? W XXI w? Jeśli to prawda to Canon przegina!

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez set21 Zobacz posta
    To może jeszcze takie porównanie do 5d3
    Zenfolio | ByDawnLight | Camera Noise | 6D vs 5D3 15 sec Noise Comparison
    Gdy mi się załadowała strona najpierw myślałem, że jest jakiś błąd i 3 z 4 kwadratów mi się nie odtwarzają . Jeśli jakość 6D na 6400 nie wynika z przesadnego odszumiania to chylę czoła przed konstruktorem matrycy.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Miasto
    Warszawa

Towar wymacany, bez przyjemności niestety. Strasznie nieprzyjemnie wymyślili ten materiał na obudowę ;/
    Co do gabarytu - jak na kobiecą rękę powiedziałabym, że idealny. Nie tak mały, jak się zdaje z opisów.
    Nadal nie wiem, czy sprawdzona 5 ze swoim ślimaczym AF czy ten nowy kot w worku.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Re: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a moge po prostu wyjsc z aparatem w plener? bo mi ten rodzaj fotografii sprawia najwieksza frajde.
    a wdychanie jakiegos chemicznego g* nie nalezy do moich hobby ...
    Dlatego wymyślono aparaty cyfrowe i funkcjonują już ONE od pewnego czasu...a po ciemku to znam przyjemniejsze zajęcia - jak chcesz to napiszę Ci jakie. Ale po dwudziestej drugiej dopiero
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 105 z 495 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów