Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: Canon EOS 5D Mark II czy Canon EOS 6D czy Nikon D600 ???

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 5D Mark II czy Canon EOS 6D czy Nikon D600 ???

Jeśli ma być ładny plastyczny obrazek, to tylko 5DII, bo żeden inny nie da Ci tego kolorytu
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jeśli ma być ładny plastyczny obrazek, to tylko 5DII, bo żeden inny nie da Ci tego kolorytu
    I o to chodzi dlatego nie zamienil bym 5dmkII na zadna z tych puszek. Ciekawe co jeszcze canon zamontuje do korpusow zeby przyciagnac klienta..wi-fi to jeszcze rozumiem ale GPS?? Ja proponuje zapalniczke

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Gregio Zobacz posta
    I o to chodzi dlatego nie zamienil bym 5dmkII na zadna z tych puszek. Ciekawe co jeszcze canon zamontuje do korpusow zeby przyciagnac klienta..wi-fi to jeszcze rozumiem ale GPS?? Ja proponuje zapalniczke
    GPS jak dla mnie jest jednym z wazniejszych ficzerow, dzieki ktoremu to body zyskuje duzo na atrakcyjnosci. zdecydowanie wazniejszym od wifi, ktorego realna funkcjonalnosc i sens uzytkowania Canon i tak spartoli...

tego samego co o GPS nie moge powiedziec np. o filmowaniu, pierdylionie fps-ow czy punktow AF. bo te mi akurat dyndaja i powiewaja...
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    GPS jak dla mnie jest jednym z wazniejszych ficzerow, dzieki ktoremu to body zyskuje duzo na atrakcyjnosci. zdecydowanie wazniejszym od wifi, ktorego realna funkcjonalnosc i sens uzytkowania Canon i tak spartoli...

tego samego co o GPS nie moge powiedziec np. o filmowaniu, pierdylionie fps-ow czy punktow AF. bo te mi akurat dyndaja i powiewaja...
    Na wycieczce w górach czy urlopie ważniejszy GPS, WiFi może się przydać (np. synchronizacja z netbookiem), ale da się przeżyć.
    Za to w studio GPS potrzebny jest jak dziura w bucie, a WiFi... nie trzeba się specjalnie wysilać żeby znaleźć zastosowanie ;-)

PS: Jak Canon spartoli (tj. DPP będzie z niego korzystać w jakiś dziwnie upośledzony sposób), to może 3rd party software będzie sobie lepiej radził?
    Ja się tam cieszę z obu opcji, pod warunkiem że będzie je można wyłączać z poziomu C.Fn.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Na wycieczce w górach czy urlopie ważniejszy GPS, WiFi może się przydać (np. synchronizacja z netbookiem), ale da się przeżyć.
    Za to w studio GPS potrzebny jest jak dziura w bucie, a WiFi... nie trzeba się specjalnie wysilać żeby znaleźć zastosowanie ;-)
    zgoda. rowniez to chcialem wytknac, ze nie mozna zakladac jedynego slusznego kotletowego zastosowania body

a co do Wifi i nie wysilania sie do znajdowania zastosowania... zakladasz, ze Canon da Ci interfejs, o ktorego zastosowaniu moglbys sam decydowac. a to jest blad. to bedzie jak najbardziej jakis wlasny canonowski software i koniec kropka. moze nie tak zupelnie prymitywny, przynajmniej po 3-4 "upgradzie" (przepraszam za gwalt na mowie ojczystej) ale nadal ograniczony do tego co Canon sam wymysli...

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja się tam cieszę z obu opcji, pod warunkiem że będzie je można wyłączać z poziomu C.Fn.
    GPS jednak wolalbym bardziej na wierzchu. nie robie sobie nadmiernych nadziei (vide Canon i jego "zapal" w szukaniu sensownego rozwiazania dla MLU ), wiec to jak najbardziej moze byc bezsensownie zagrzebane w C.fn.-ach. ale najwiecej sensu mialoby dostepne bezposrednio w Menu.
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna

GPS jak dla mnie jest jednym z wazniejszych ficzerow, dzieki ktoremu to body zyskuje duzo na atrakcyjnosci.
    jak dla mnie to niepotrzebny bajer w aparacie fotograficznym ktory tylko podnosi jego cene. Moj GPS MIO spokojnie mi wystarcza, nie potrzebuje canonowskiego

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jasiorzaca Zobacz posta
    Proszę nie wprowadzać w błąd osób "...
    Zanim zaczniesz wypisywać takie apele to ja proszę - upewnij się jak to wygląda na prawdę.

Cytat Zamieszczone przez kosdkp Zobacz posta
    Co proszę? Bredzisz.

Bardzo proszę nie zwracać się w ten sposób do użytkowników forum.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Co rozumiesz przez spartolone wifi? Ja akurat odwrotnie, gps jest mi do niczego za to wifi jestem zachwycony, wiadomo że ma to wszystkie wady wifi czyli ściagnięcie dużego jpg'a do kompa trwa kilka sekund, niemniej i tak dla mnie to poezja, + mozliwość przeglądania fotek w aparacie od razu na tablecie. Klient może sobie od razu wybierać foty siędząc na kanapie obok. O zarządzaniu aparatem z poziomu kompa (smartfona - choć to dopiero rozwijają wiec jest biedne, ale wierzę w to że wkrótce będzie to na poziomie EOS Utility) nie wspominając...

edit: teraz zauważyłem dopiero że pisałeś to miesąc temu Niemniej WiFi uważam że jest mega fajnym elementem tego body. Właściwie już ciężko mi będzie wyobrazić sobie posiadanie body bez wifi
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 12-01-2013 o 16:22

Uprawnienia umieszczania postów