Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 188

Wątek: Tylko 2 stałki pod pełną klatkę

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie Odp: Tylko 2 stałki pod pełną klatkę

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    No wlasnie nawet majac nieograniczony budzet to nie koniecznie, bo robia sie z tego tony sprzetu do noszenia. Majac zapiete 35L i 85L do puszek z gripami (i lampą!) nie wyobrazam sobie targac jeszcze jednego body i np. 50L ... masakra jakas
    Bardziej pisałem w formie żartu :-). Portret portretem, ale w reporterce szerokość 24mm się przydaje - szczególnie w naszych polskich mieszkaniach ;-)
    Świetnie ta 25 rysuje....aż zastanawiam się czy dobrze zrobiłem kupując 24mm :P
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Ja juz jakis czas temu stwierdzilem ze zmiany sprzetowe nie maja sensu, bo zawsze bedzie brakowalo tego czego sie pozbylismy - dlatego od tamtej pory sprzet wylacznie dokupuje, zamiat zmieniac cos na cos Portfel na tym cierpi, ale przynajmniej czlowiek nie zadrecza sie myslami "a moze jednak bylo trzeba..."
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 21-10-2012 o 15:45

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Ja powoli przesiadam się na upragnione FF, stąd te wszystkie zamiany sprzętowe ;-)
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Wiec Twoim zdaniem 50mm i 135mm to idealny zakres ogniskowych do fotografowania w kazdych warynkach?

Ja natomiast nie wyobrazam sobie jak mozna miec tak ograniczony zakres ogniskowych Przeciez posiadajac tak szeroki zakres (od 14 do 135) z tak kolosalna dziura pomiedzy (14 vs 50 i 50 vs 135) pozbawiasz sie (a w rezultacie swoich klientow) wielu ujec.

Pracuję na tym zestawie od 2 lat i jak na razie nigdy mnie nie zawiódł więc jak widzisz da się. Kwestia przyzwyczajenia i podejścia. Poza tym nie fotografuję tylko ślubów.

Ograniczony zakres dla Ciebie, nie dla mnie. Pisałem o planach na 85. Miałem 28/1,8 ale totlane dno na moim 5D więc sprzedałem. Myślę także nad czymś 24 ale jak na razie 50tka daje radę. Czy pozbawiam się czy klientów wielu ujęć to Twoje zdanie, bo jak na razie nie miałem ani jednej "skargi" iż mam monotonne ujęcia. Jak potrafi się używać sprzętu to nigdy taka teza ne powstanie
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Ja nie watpie w Twoje mozliwosci fotograficzne, tylko wskazuje ograniczenia sprzetowe ktorych czasem nie da sie przeskoczyc Kiedy trafisz do pokoju o rozmiarze 2mx2m albo 1.5mx3m to 50'tka szerokich ujec nie porobisz, a 14'tka zmasakruje ludzi ktorzy beda po bokach. Wiec przestan kadzic, bo takie bajki mozesz opowiadac na forum kulinarnym, a nie fotograficznym

A watek jest o 2 stalkach pod pelna klatke - wiec ktory zestaw dwoch szkiel wybierasz?

Miasto
    Chełmno

CZacha z całym szacunkiem robiłem już w takim pomieszczeniach i wtedy kadruję tylko głowy. Zawsze jest jakieś wyjście a poza tym coraz mniej ludzi prosi na błogosławieństwo u mnie więc loozik.

Co do Twojego pytania jakie 2 szkła - 35 i 85 mimo wszystko aczkolwiek na 35tce nigdy nie pracowałem

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    CZacha z całym szacunkiem robiłem już w takim pomieszczeniach i wtedy kadruję tylko głowy. Zawsze jest jakieś wyjście a poza tym coraz mniej ludzi prosi na błogosławieństwo u mnie więc loozik.
    Głowy .. no nie bedziemy rozmawiali o tym jak sie buduje reportaż, ale same głowy to za mało .. a 14mm to za szeroko ... wiem wiem, 35mm to tez czasem za wąsko ..

Co do Twojego pytania jakie 2 szkła - 35 i 85 mimo wszystko aczkolwiek na 35tce nigdy nie pracowałem
    No ... i juz Ci daje spokoj Ale gdy napisales o tym 50 i 135 jako parze podstawowych szkiel .. no zmrozilo mnie i pozazdroscilem przestrzeni w ktorych fotografujesz
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 21-10-2012 o 16:55

Miasto
    Chełmno

Czacha lubię rozmawiać o fotografii jeśli jeśli będziesz miał kiedyś ochotę powymieniac się doświadczeniem , radami bardzo chętnie.

Co do przestrzeni, jak na razie mam wystarczająco miejsca na focenie 135tką

Początki nałogu

Ja bylem w ciasnych pokojach z 35L i rzeczywiscie jest ciasno. 24L to rozwiazanie idealne na polskie sluby . Ale z kolei 35L nie znieksztalca na brzegach, a 24 potrafi zrobic taki numer. Oba szkla sa rozne

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez filharmoniusz Zobacz posta
    ...i złamania twardej zasady, aby kadrować tylko w czasie robienia zdjęcia...
    Możesz podać mi źródło z którego zaczerpnąłeś tę twardą zasadę?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów