Strona 52 z 57 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Cytat Zamieszczone przez Witold Spisz Zobacz posta
    Jurku i o taki efekt mi chodzi .... jaki masz u siebie na zdjęciu, miękkie cienie.
    http://www.maxmodeling.com/u/6/643/18863.jpg
    Powiem Wam szczerze,nie wiem czyja to wina ale poprzednio nic mi z tą lampą nie wychodziło,lepiej fotografowało mi się z moją starą 550EX.Gdyby nie zacna modelka na pewno nie zabierałbym tej lampy.Robiłem na takich samych ustawieniach jak z lampą systemową.Obiektyw 17-40 4L,lampa bardzo blisko modelki,pełna moc,aż śmierdziało z lampy bo było ponad 30 stopni w cieniu,przysłona 11-13,ISO 200,tryb AV i pilnowałem żeby czas nie był krótszy od 1/160,polar na obiektywie.Może komuś się przyda.A jeszcze, beauty dish 70cm biały,temperatura barwowa 5600 na stałe.W sumie lampa fajnie sobie radzi w plenerze tylko trzeba najpierw poeksperymentować.Powodzenia życzę
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

regulamin pkt. 8

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Wpadłem może na genialny pomysł z nastawieniem na może
    dobra o co chodzi...
    zakup lampy przykładowo 1000Ws + mały generator - cena zestawu: ok 1500zł
    zalety: ile wlejemy paliwa do generatora to tyle będziemy pracować, szybsze ładowanie lampy itp.
    wady: hałas(trzeba by było agregat dobre 10-20metrów od miejsca sesji ustawić i na przedłużaczach jechać), waga: sam agregat dobre 15kg waży + benzyna.
    Wydaje mi się to dobre rozwiązanie gdy robimy sesje w jednym miejscu przez dłuższy czas, oczywiście tam gdzie nie ma prądu i jest dobra wentylacja powietrza, a potrzebujemy więcej błysków niż potrafi zapewnić nam bateria
    Regulamin pkt 8.

maly generator do zasilania lamp w plenerze musi byc generatorem z zabezpieczeniem (do elektroniki)
    i wtedy sie okazuje ze to juzz nie wyglada tak dobrze finansowo

Było już na temat agregatów,a swoja drogą agregat 15 kg + z 2 litry benzyny razem 17 kg, kto to przeniesie 15 metrów to mam z pokoju do pokoju i w domu, w pomieszczeniu ma mi pracować agregat ? A na wolnym powietrzu.... stań 10 metrów obok chodzącego agregatu, - miły hałas ( to chyba silniki jk w skarpetach - dwusuwowe.) ... samochód jest wyciszony agregat nie .....
    Skąd takie pomysły ?
    regulamin pkt. 8

agregaty hondy EU sa naprawde niezle wyciszone, faktycznie waza okolo 20kg, ale pracuja bardzo cicho i sa nieduze
    tylko cena to okolo 6500zl a nie 1500zl

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

To może kable poprowadzić od słupa w sumie kable są nawinięte na szpule wystarczy tylko toczyć
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Uzależniony

a najlepiej to wogóle poczekać na burzę i pioruny. po huk coś kupować.

ps. i w temacie. jak ma być mobilnie, stabilnie i komfortowo to tylko Quadra z tymi nowymi bateriami. 300 błysków z jednego ładowania i nowe aku o połowę lżejsze od dotychczasowych. tylko 0,73 kg. z generatorem to bedzie 1.2 kg + głowica i przewód 0,25 kg czyli komplet na 300 błysków 400 Ws >waga 1,45 kg i wymiarowo zmieści sie całość spokojnie do każdego plecaka foto.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 20-08-2012 o 09:18

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Potrzebuję skompletować zestaw przenośny do oświetlenia urządzeń w hali fabrycznej/magazynie. Wielkość obiektu to zazwyczaj 3x2x2 m. Nie ma problemów z zasilaniem 230V. Chciałbym aby zestaw znosił jakoś składanie/rozkładanie z postaci transportowej.
    Ponieważ, jest to moja amatorska działalność koszt widziałbym na poziomie do 2000 zł. Dotychczas fociłem w świetle zastanym ze statywu ale kolorystyka oświetlenia w halach jest makabryczna. Poza tym wolałbym mieć jednak nieco wpływu na ogólny rozkład światła. Taka "sesja" trafia mi się 3-4 razy do roku.
    Nie posiadam póki co nic do błyskania tak więc sterowanie też trzeba jakoś skonfigurować.
    Może ktoś ma jakieś gotowe przemyślenia i doświadczenia w tym zakresie i podsunie propozycję takiej konfiguracji.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony

kup Quantuum Dual Power 600Ws - masz wtedy i zapas mocy lampy i regulacje do 1/32
    a co najważniejsze w komplecie jest batery pack 12V który dodatkowo można wspomagać
    z gniazdka zapalniczki w aucie albo z innego 12V akumulatora

na allegro da się trafić w super cenie, nawet teraz ktoś ma poniżej tysiaka

Strona 52 z 57 PierwszyPierwszy ... 2425051525354 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów