Strona 26 z 27 PierwszyPierwszy ... 1624252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 264

Wątek: [micles] BEZ3MANKI Productions

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja głównie o "tych" kamerach mówię

Coś już napisał Awatar sebol1204

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    No. I teraz pytanie czy to plus. Bo dostajemy dość płaski obrazek. W końcu światła jako tako nie ma, nie? Dopalaczem przynajmniej możesz coś zasymulować
    Bo ja wiem czy płaski? Na pewno troche będzie to widać no ale lepiej mieć taki niż żaden, nie zawsze da się symulować dopalaczem. Nawet gdyby się dało to lepiej wyciagać te migające światełka niż włączyć kilka mocnych lamp bo efekt raczej będzie słaby :P

Jakoś tak mnie ostatnio wzięło i oglądałem prawie wszystkie filmiki, naprawde dobra robota

Ps. Wy nie macie spania?
    2 amatorskie puszki, 2 i pół słoika i jakieś badziewia do zabawy światłem
    Galeria na CB
    Blog

Coś już napisał

Domyślnie

miclesie już piszę o co mi chodzi

widziałem jakieś wasze śluby i za dnia jakieś szumy tam były, a w tej ciemnicy gdzie kręcisz na 1600-3200 i nie wiadomo ile jeszcze, szumów nie ma - co mnie ciekawi

nie wierze że color grading w vegas usuwa szumy tymbardziej że pewnie na flacie kręcisz

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Na Woodstocku rzeczywiście trochę dłużyzny i brakuje relacji z koncertów. Ale bardzo miło się oglądało, a i westchnienie tęsknoty wydałem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebol1204 Zobacz posta
    Ps. Wy nie macie spania?
    Rakjet fjułl enerdżi drink i jedziemy non toper!

No cóż, ostatnio znowu się przestawiłem na nocki, mniej się dzieje w internecie = mniej mnie odciąga od konkretnej roboty. No i jak trza coś zrobić "na wczoraj", to się nie śpi no. Np teraz jestem na nogach od ~12, ale od wczoraj = 32h. Z tego ostatnich 10h stania bez przerwy na targach, myślałem że nie wyrobię

Cytat Zamieszczone przez qwert Zobacz posta
    widziałem jakieś wasze śluby i za dnia jakieś szumy tam były, a w tej ciemnicy gdzie kręcisz na 1600-3200 i nie wiadomo ile jeszcze, szumów nie ma - co mnie ciekawi
    Linki i minuty, to się ustosunkuję, a nawet podrzucę exify danych ujęć i ich postpro i się dowiesz czemu co to i jak to.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Powoli sam nie nadążam za naszymi produkcjami... Trochę się tego nazbierało :

Wrzucane już na CB, ale nie w tym wątku :
    28.

Wyciągnęli mnie na siłę do nakręcenia :
    29. Nie dla ACTA

Kilka ślubów :
    30.
    31.
    32.
    33.

Pozdrowienia dla Czapy :
    34.

Flashmob, który nie był flashmobem :
    35. Oczytany Poznań - flashmob czytelniczy

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie Odp: [micles] BEZ3MANKI Productions

a mnie się nie podoba za płytka głębia ostrości kręcenie poniżej f4 wygląda strasznie po prostu nieprofesjonalnie, jeżeli robisz naprawdę jasnym i szerokokątnym obiektywem (35L) bardzo rzadko dla specjalnego effectu możesz zjechać do f2, ale tylko bardzo krótkie ujęcia, negatywny efekt otenguje że kręcisz pełna klatką. Przez co twoja Go bardzo męczy oko - i to nie mój wymysł miałem okazje porozmawiać na ten temat się Vincentem Laforet.

W filmie "Half Nelson" jest charakterystyczna scena kręcona na małe GO (ale nie tak małej jak twoja), z pływającym focusem. DP próbował w ten sposób oddać wpływ intoksykacji amfetaminą na głównego bohatera. - świetna rola Ryana Glosing.

Oglądaj dużo filmów, najlepiej tych wysoko budżetowych wyprodukowanych po 2002, a telewizyjne seriale od 2006, dlaczego? a to w następnym poście...
    analizuj każą scenę: dobór kolorów, kompozycję światło, GO ruch kamery, zwróć uwagę jak punkt ostrość wędruje po kadrze szczególnie podczas dialogów czy nawet scen bez ludzi.
    pozdrawiam

zapominałem dodać że twój Color Grading pozostawia wiele do życzenia np. ślub - Jola i Arek brak konsekwencyj korekty barwy pomiędzy poszczególnymi scenami najbardziej widoczny na kolorze skóry - jednym słowem od "różyczki" do żółtaczki zakaźnej
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 03-10-2012 o 12:08

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Powoli sam nie nadążam za naszymi produkcjami... Trochę się tego nazbierało :

33. [/B]
    Przy próbie otwarcia tego filmiku wyskakuje "This is a private video. Do you have permission to watch it? If so please provide the correct password."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

micles nie jest juz użytkownikiem CB.

O fuck... nie spojrzałem na date posta

Strona 26 z 27 PierwszyPierwszy ... 1624252627 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów