Ciekawi mnie gdzie szukałeś pracy??
Ciekawi mnie gdzie szukałeś pracy??
Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.
To było z rok temu więc nie pamiętam z jakich stron korzystałem,ale z typowych popularnych stron ogłoszeniowych typu "dam pracę", raz trafiłem na firmę ,która oferowała bardzo dobrze płatną pracę dla kierowców - poszukiwali 5 kandydatów - wysłałem cv, ale nie dostałem odpowiedzi, przez kolejne 2 miesiące często trafiałem na te same ogłoszenia co wzbudziło moje wątpliwości. Z ciekawości zadzwoniłem do tej firmy. Pani na wstępie od razu zapytała o moje dane osobowe, chciała mój adres, nazwisko, telefon itp. - a ja zadałem tylko pytanie - na czym będzie polegała ta praca.. pytając o nazwę firmy dostałem tylko odpowiedź "przedsiębiorstwo handlowe". Pod danym adresem nie istniało nic takiego.. mnóstwo jest oszustów w sieci
tak samo ludzie dają się nabierać na ogłoszenia typu "chałupnictwo", gdzie pseudo firmy żądają opłat za wysłanie próbnej paczki z ich produktami.. ludzie płacą ,a kontakt się urywa.. Wiadomo, że nie należy wysyłać cv do firm zanim się nie sprawdzi ich wiarygodności, ale często zdesperowani ludzie poszukujący pracy o tym zapominają
ja wysłałem tylko raz..