Mi zależy na pełnym rozmiarze matrycy i małych szumach przy wysokim iso - jeżeli będzie to na takim poziomie jak w 5D3- to ten aparat jest dla mnie
AF dla mnie nie musi być super szybki bo nie robię zdjęć sportu, do tego lubię sobie przekadrować zdjęcie, więc środkowy punkt spokojnie mi wystarcza.
na plenerze CFK robiłem sporo zdjęć 5D3 i stwierdzam, że dla mnie ma on za dużo punktów, i korzystałem tylko z centralnego za to iso to bajka

.
Więc nie ma co mówić że ten aparat jest bez sensu, bo wielu ludzi narzekało już na af z 5D2, a teraz narzekają na 6D - szkoda że nikt nie wie co to naprawdę jest ale i tak już wszyscy wiedzą ze będzie szajs.
zgadzam się że brak 1/8000 trochę boli, ale ile zdjęć robicie na 1.2 w pełnym świetle??
płacąc za obiektywy po 9k i mając ich kilka, to różnica w cenie między 6D a 5D3 nie będzie dla takiej osoby taka duża, ale dla mnie, osoby której pierwszoplanowy dochód nie jest z fotografii, różnica tych 4k w cenie to już jest nie mało.
Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć ludziom, którzy nawet nie będą mieli tego aparatu w ręku (tak jak i wielu innych aparatów a o których się mocno wypowiadają

)