Strona 38 z 495 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Od zawsze mowi ze seria 5D jest to seria dla zaawansowanego amatora, a dopiero 1D to profi. Teraz Canon wypozycjonowal puszki w sam raz dla polskiego rynku, 6D dla zaawansowanego amatora i 5D dla kotleciarzy (czyli prawie profi). :wink:.
    Wiekszosc naiwnie oczekiwala ze bedzie to 5DmkIII za 1/2 ceny. Ci ktorzy zarabiaja wybiora 5DmkIII lub 5DmkII, 6D jest dla przesiadkowiczow z serii xxD. W Polsce i tak kupi te puszke sporo slubniakow, przeciez i teraz co niktorzy robia na xxD, a czasami i na xxxD. Zagatka pozostaje matryca, jednak nie ludzmy sie nawet jak wyjdze swietna (w co watpie) to i tak Canon zadba zeby wyjsciowy obrazek nie byl lepszy od 5DmkIII. Kukulka przydala by sie tylko do sterowania lamp, ale za 500PLN mozna miec radiowy sterownik TTL wiec nie jest to jakas wielka strata (z kukulka musialby byc wiekszy korpus).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ten 6d jakiś podrabiany Canon jest. Podobno nawet bandingu nie ma:
    I think Canon solved the shadow recovery issue in their sensors with the 6D sensor! - FM Forums

Co to za Canon?
    Eee tam, to ta sama matryca co w 5d tyle, że Canon miał sporo odrzutów przy produkcji i trzeba gdzies te matryce zutylizować. Wystarczy troszkę bardziej przyciąć ilość efektywnych pikseli i już polowa odrzutów się nadaje do 6d

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Eee tam, to ta sama matryca co w 5d tyle, że Canon miał sporo odrzutów przy produkcji i trzeba gdzies te matryce zutylizować. Wystarczy troszkę bardziej przyciąć ilość efektywnych pikseli i już polowa odrzutów się nadaje do 6d
    Wielbię te domorosle teorie spiskowe.

Tapatalk

Pełne uzależnienie

Teraz wiecie czemu taki a nie inny czas migawki. Ucięli i tu i tu. Quid pro quo Clarice...

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Podobno nawet bandingu nie ma ... Co to za Canon?
    No to tylko się cieszyć. Wszystkie 5tki na złom
    A matryca faktycznie przycięta - 35,9 ! x 24 mm. Zobaczymy czy pasek na ramie tez przyciety.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

I think Canon solved the shadow recovery issue in their sensors with the 6D sensor! - FM Forums

Co to za Canon?
    E tam, prawdziwe pytanie brzmi: co na to qbic2?

PS: Zajefajny cytat w komentarzach pod tym wątkiem znalazłem:

That's not the point. The point is Nikon can push shadows really hard. And since all the cool kids are doing it, you want to do it too.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 19-09-2012 o 07:56
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez b300 Zobacz posta
    Mi zależy na pełnym rozmiarze matrycy i małych szumach przy wysokim iso - jeżeli będzie to na takim poziomie jak w 5D3- to ten aparat jest dla mnie
    AF dla mnie nie musi być super szybki bo nie robię zdjęć sportu, do tego lubię sobie przekadrować zdjęcie, więc środkowy punkt spokojnie mi wystarcza.
    na plenerze CFK robiłem sporo zdjęć 5D3 i stwierdzam, że dla mnie ma on za dużo punktów, i korzystałem tylko z centralnego za to iso to bajka .

Więc nie ma co mówić że ten aparat jest bez sensu, bo wielu ludzi narzekało już na af z 5D2, a teraz narzekają na 6D - szkoda że nikt nie wie co to naprawdę jest ale i tak już wszyscy wiedzą ze będzie szajs.
    zgadzam się że brak 1/8000 trochę boli, ale ile zdjęć robicie na 1.2 w pełnym świetle??
    płacąc za obiektywy po 9k i mając ich kilka, to różnica w cenie między 6D a 5D3 nie będzie dla takiej osoby taka duża, ale dla mnie, osoby której pierwszoplanowy dochód nie jest z fotografii, różnica tych 4k w cenie to już jest nie mało.

Pozdrawiam i życzę udanych zdjęć ludziom, którzy nawet nie będą mieli tego aparatu w ręku (tak jak i wielu innych aparatów a o których się mocno wypowiadają )
    trzeba cytować całość i bo tam jest fragment ironiczny (i akurat ten cytujesz) następnym razem zaznaczę żeby było wiadomo co jest ironią a co nie jest żeby pokolenie Y mogło właściwie odczytać myśli. I podaruj sobie te uwagi na temat trzymania w rękach. Ten aparat jest aparatem amatorskim a aparat amatorski nie służy do zarabiania tylko do realizacji pasji. Więc jeśli chcesz sie podzielić swoimi myślami na temat tego korpusu to nie musisz sie podpierać wycinkiem mojego posta.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 19-09-2012 o 08:09
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Co to za Canon?
    i to na podstawie jednego JPEG-a z sieci ktos ocenil! szacun, centralnie: pelen szacun ja bym sie nie odwazyl...

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Od zawsze mowi ze seria 5D jest to seria dla zaawansowanego amatora, a dopiero 1D to profi. Teraz Canon wypozycjonowal puszki w sam raz dla polskiego rynku, 6D dla zaawansowanego amatora i 5D dla kotleciarzy (czyli prawie profi). :wink:.
    Wiekszosc naiwnie oczekiwala ze bedzie to 5DmkIII za 1/2 ceny. Ci ktorzy zarabiaja wybiora 5DmkIII lub 5DmkII, 6D jest dla przesiadkowiczow z serii xxD.
    ja bym tu tez doliczyl pasjonatow widoczkow/podrozy, ktorzy wczesniej ze wzgledu na profil chcieli FF, ale z przyczyn cenowych kupowali uzywane 5D mkI a potem mkII. a tu, jak cena osiadzie w ciagu pol roku roku po premierze, maja szanse wprowadzic swoje pieniadze nie do obiegu wtornego ale do normalnej dystrybucji - wiec koniec koncow Canona. wczesniej Canon zarabial na nich przez szkla (bo akcesoria raczej w ograniczonym stopniu), a teraz ma szanse machnac kupe kasy.

mowie z perspektywy wlasnych doswiadczen. ten korpus jest skrojony na moje potrzeby i ma szanse byc w zupelnosci na moja kieszen. szczesliwie (dla mojego budzetu rodzinnego) mam 5D mkII, ale podejrzewam, ze mnostwo podobnych osob (a jest ich naprawde duzo!) w sytuacji bezposredniego wyboru siegnie wlasnie po 6D
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    i to na podstawie jednego JPEG-a z sieci ktos ocenil! szacun, centralnie: pelen szacun ja bym sie nie odwazyl...
    Dokładnie, zwłaszcza, że banding u mnie ujawnia się tylko przy obecności w kadrze ostrego przepału, a tu takowego niet.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Dokładnie, zwłaszcza, że banding u mnie ujawnia się tylko przy obecności w kadrze ostrego przepału, a tu takowego niet.
    ja mam w ogole jakis kopniety 5D mkII, bo sie tez bandingu nie dopatrzylem. z tym ze juz Fill +30 w Lightroomie to jest dla mnie granica tolerancji, bo powyzej tego zaczyna sie strefa "mialkie g* w stylu nie potrafiacych zmierzyc swiatla malolatow", potocznie zwana HDR
    www albo tez flickr

Strona 38 z 495 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów