Strona 5 z 495 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Taaaaaaaaa, już to widzę... A wystarczyło dać odchylany ekranik jak w wyśmiewanych rebelach...
    osobiscie wole takie rozwiazanie jak w 6D. staly ekranik, podglad na telefonie/tablecie.

ale to moje wyobraznie jak bym chcial robic te zdjecia, ktore kiedys robilem w pozycji zbieracza pilek tenisowych (z celownikiem katowym) albo tarzajac sie jak swinia po ziemii... Twoje wyobrazenie moze byc oczywiscie inne, zapewne masz inne doswiadczenia...

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Ja to już mam dzięki fantastycznej aplikacji DSLR Controller na Antka.
    no to w 6D bedziesz mial bez kabelka, no...

z innej beczki - fajny ten DSLR Controler, niestety HTC ogolnie nie nada, a juz moj Desire, ze stara wersja Androida, tym bardziej...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-09-2012 o 11:10
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Ja mam wrażenie, że Canon po raz kolejny chce nas wydymać, zwłaszcza w porównaniu do oferty konkurencji. Za kolejny wykastrowany 11-polowy AF wydaniu Canona serdecznie dziękuję.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

jak myślicie, czy teraz cena 5d ll poleci lekko w dół (np do 6.900) czy raczej odwrotnie ???

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    jak myślicie, czy teraz cena 5d ll poleci lekko w dół (np do 6.900) czy raczej odwrotnie ???
    Raczej odwrotnie - 5D Mark II to jednak odrobinę bardziej "dopakowany" aparat z obsługą kart CF. Będzie prawdopodobnie tak jak z ceną 50D po wprowadzeniu 60D.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    5D mkII teraz ma jak najszybciej zniknac z polek. zeby wahajacy sie klient mogl bez stresu wybrac, czy da sie wydoic za cene 5D mkIII czy 6D
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-09-2012 o 11:11
    www albo tez flickr

Cały czas ciekawi mnie cena, ale jak patrze np na 5D II to cena zaczeła spadać. W jednym z holenderskich sklepów jeszcze 2 tyg temu nowy 5D II kosztował ~1740€, dzisiaj już jego cena to 1662€ i dostępny od ręki w sklepie. Teraz ciekawe jak będzie z 6d?
    Ostatnio edytowane przez tomkod ; 17-09-2012 o 11:12

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

tutaj jeszcze porównywarki wielkości i innych parametrów
    Canon EOS 6D Digital SLR Camera Review

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Kotleciarze jako zawodowi fotografowie powinni raczej patrzec na sprzet o mozliwosciach adekwatnych do warunkow pracy ... 6D zdecydowanie nie jest takim sprzętem

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Nie wiem w ogóle po co canon wypuszcza tego 6d a nikon d600 , przecięż nadal w tej samej cenie prawie mamy 5dmkII i d700 , przecięż te aparaty dalej mogły by być produkowane i sprzedawane w obecnych cenach .

No ale to wymysł marketingowców TANIE FF , tyle że 6 czy 7k w polsce to wcale nie tak tanio , gdyby ta nowość kosztowała ta 4-5 tysięcy to pewnie było by sens to kupić a tak to mamy FF z zielonym trybem za 7k PLN dla hipsterów i bananowców którym przestały wystarczać kompakty i iphone i z takim CANONEM będą mieć na ulicy +50 do lansu
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    osobiscie wole takie rozwiazanie jak w 6D. staly ekranik, podglad na telefonie/tablecie.

ale to moje wyobraznie jak bym chcial robic te zdjecia, ktore kiedys robilem w pozycji zbieracza pilek tenisowych (z celownikiem katowym) albo tarzajac sie jak swinia po ziemii... Twoje wyobrazenie moze byc oczywiscie inne, zapewne masz inne doswiadczenia...
    Owszem, próbowałem obu rozwiązań. Choć ze smartphonem/tabletem wydawało mi się atrakcyjne, to w praktyce jest skrajnie niewygodne, zwłaszcza w plenerze. Dodatkowo nie mamy możliwości zmiany kadru. W przypadku gibanego ekraniku i aparatu na statywie wszystko daje się zrobić jedną ręką.

Strona 5 z 495 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów