Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Nie dam sobie ręki uciąć za to ale na chłopski rozum to tak:
    PS nie zajmuje pamięci tylko ją rezerwuje. Ustalasz w ustawieniach ile GB będzie przeznaczone dla PS a reszta będzie dla systemu.
    PS nie dzieli się swoją pamięcią nawet w rodzinie, więc LR musi się zadowolić całą resztą niezarezerwowaną przez PS. LR musi się również dzielić z resztą systemu, przeglądarką web(facebook, youtube itp.) Nie wiem po czym ci się objawia konkretnie ta "zajętość" RAMu ale podejrzewam że spowolnionym przeskakiwaniem pomiędzy oknami. Jak tak, to zamknij przeglądarkę www i/lub zmniejsz przydział pamięci dla PSa (w ustawieniach PS).

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Nie dam sobie ręki uciąć za to ale na chłopski rozum to tak:
    PS nie zajmuje pamięci tylko ją rezerwuje. Ustalasz w ustawieniach ile GB będzie przeznaczone dla PS a reszta będzie dla systemu.
    PS nie dzieli się swoją pamięcią nawet w rodzinie, więc LR musi się zadowolić całą resztą niezarezerwowaną przez PS. LR musi się również dzielić z resztą systemu, przeglądarką web(facebook, youtube itp.) Nie wiem po czym ci się objawia konkretnie ta "zajętość" RAMu ale podejrzewam że spowolnionym przeskakiwaniem pomiędzy oknami. Jak tak, to zamknij przeglądarkę www i/lub zmniejsz przydział pamięci dla PSa (w ustawieniach PS).
    Objawia się tym, że jak wczytam do PS np 5 zestawów plików ( oryginał plus na 2 kopie wirtualne), obrobię zapiszę i chcę kolejne wczytać, to ten proces wyraźnie spowalnia (pojawia się pasek postępu) i import trwa 3x dłużej. Z ciekawości zajrzałem do monitora zasobów gdzie zobaczyłem, że RAM się prawie kończy. Restart PS zwalnia RAM i wszystko wraca do normy. Myślałem, że jest jakaś opcja uwalniania RAMu
    Marki trzy.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów