Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Canon 5D mkI, luźne mocowanie paska od strony spustu

Domyślnie Canon 5D mkI, luźne mocowanie paska od strony spustu

Witajcie drodzy forumowicze, chciałbym się przywitać i dołączyć do grupy posiadaczy sprzętu marki Canon :-) Zakupiłem używanego 5D i wszystko jest z nim w porządku ale dręczy mnie jedna rzecz - mocowanie paska od strony spustu rusza się, ciut się wysuwa z body, rusza się w przód i tył, ogólnie jest luźne. Lewe mocowanie siedzi twardo jak w skale, ale to drugie nie daje mi spokoju.

Moje pytanie - czy ten typ tak ma? czy raczej nie jest to normalne?

Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon 5D mkI, luźne mocowanie paska od strony spustu

Cytat Zamieszczone przez robot Zobacz posta
    Witajcie drodzy forumowicze, chciałbym się przywitać i dołączyć do grupy posiadaczy sprzętu marki Canon :-) Zakupiłem używanego 5D i wszystko jest z nim w porządku ale dręczy mnie jedna rzecz - mocowanie paska od strony spustu rusza się, ciut się wysuwa z body, rusza się w przód i tył, ogólnie jest luźne. Lewe mocowanie siedzi twardo jak w skale, ale to drugie nie daje mi spokoju.

Moje pytanie - czy ten typ tak ma? czy raczej nie jest to normalne?

Pozdrawiam
    Czy to jest normalne to nie wiem, ale mój typ też tak ma :wink: Używam od 3 miesięcy, od miesiąca mam przymocowany hand-strap do tego luźnego mocowania przy spuście i żadnych problemów.
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

To raczej normalne nie jest, ale nie oznacza, że nie da się z tym żyć.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    To raczej normalne nie jest, ale nie oznacza, że nie da się z tym żyć.
    Tiaa - dopóki się nie oderwie - wtedy nie wiem jak bym z tym żył wiedząc, że gdybym oddał go do naprawy to dziś miałbym sprawny aparat :/
    Ja osobiście bym nie ryzykował tylko oddałbym do serwisu bo w razie oderwania paska byłaby to jedna z głupszych przyczyn utraty sprzętu...

Dopiero zaczyna

Miałem do czynienia z kilkoma 5d i nigdy nie spotkałem się z luźnym mocowaniem. Tak z ciekawości..jaki przebieg ma aparat?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    lubelskie

U mnie też nie występuje, czwarty rok użytkowania.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, chciałem wiedzieć jak u innych zachowuje się to mocowanie i widzę, że różnie :-) Sprawdzałem ten zaczep metodą ciągnij na chama i trzyma dosyć mocno, tyle że się rusza w górę i w dół - nie wiem jak jest ten uchwyt zamocowany ale zgaduję, że poluzowała się jakaś śrubka ;-)
    Tak z ciekawości..jaki przebieg ma aparat?
    Niestety nie wiem, może oddam aparat do serwisu żeby mi to sprawdzili przy okazji też poprawią to mocowanie? wysłałem maila do CSI, może mi odpowiedzą :-)
    Ostatnio edytowane przez robot ; 21-08-2012 o 13:45

przy okazji też poprawią to mocowanie? wysłałem maila do CSI, może mi odpowiedzą :-)
    Dostałem standardową odpowiedź, muszę przynieść aparat do wyceny. Zaniosę w wolnej chwili i dam znać jak się sprawa rozwinie. Pozdrawiam

Na plus czas obsługi, oddałem dzisiaj o 9 rano, a o 14 było gotowe. Minus niestety cena, 165zł za dokręcenie śrubki to trochę przesada, liczyłem na max 100zł

Cytat Zamieszczone przez kerami82 Zobacz posta
    Tak z ciekawości..jaki przebieg ma aparat?
    25tys z hakiem
    Ostatnio edytowane przez robot ; 27-08-2012 o 15:08

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Na plus czas obsługi, oddałem dzisiaj o 9 rano, a o 14 było gotowe. Minus niestety cena, 165zł za dokręcenie śrubki to trochę przesada, liczyłem na max 100zł
    Jakby ta śrubka była na wierzchu, to byś to sobie sam mógł zrobić.
    W tym przypadku to nie jest tylko dokręcenie śrubki, bo dobranie się do niej wiąże się ze demontażem i ponownym nałożeniem oklein.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów