Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natas Zobacz posta
    W ustawieniach AF-ON brakuje możliwości ustawienia samego uruchomienia AF , jest to możliwe tylko z pomiarem światła - czyli bez sensu. Najczęściej używa się konfiguracji w taki sposób że, AF-On uruchamia się AF w trybie Al Serwo i podążamy za celem, w monecie kiedy chcemy wykonać zdjęcie wciskamy spust i następuje pomiar światła a następnie wykonywane jest zdjęcie. Takie działanie funkcji przypisanych do AF-On ma sens i do tego się to używa w innym przypadku tak jak to jest dzisiaj jedyny pożytek z przycisku AF-ON jest taki iż możemy zdefiniować inne Punkty AF naciskając AF-ON, inne przy przycisku spusty migawki - przydatne i sam z tego często korzystam.
    To raczej nie masz racji, sprawdź w dokumentacji. Ja używam takiej konfiguracji od lat, nawet w amatorskich puszkach serii xxxd. I jestem przekonany, że w 7d też używałem.

Hehe, sam zajrzałem i wygląda na to, że masz rację. Musiałem pomylić 7d z inną puszką. W takim razie to faktycznie spora niedoróbka...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 16-07-2012 o 15:35 Powód: Automerged Doublepost

Awatar Natas
    Miasto
    Varsovi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    To raczej nie masz racji, sprawdź w dokumentacji. Ja używam takiej konfiguracji od lat, nawet w amatorskich puszkach serii xxxd. I jestem przekonany, że w 7d też używałem.

Hehe, sam zajrzałem i wygląda na to, że masz rację. Musiałem pomylić 7d z inną puszką. W takim razie to faktycznie spora niedoróbka...
    Ile ja już piwa przez to przegrałem...... , też byłem pewien że jest to, oczywista oczywistość - cytując klasyka, ale tak po drugim egzemplażu 7D nauczyłem się że tego niema co ciekawe jest samo AF-Stop

Uprawnienia umieszczania postów