Strona 15 z 150 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1494

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. III

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniami w używaniu pasków REPORTER (na 1 body) z sakwami na pasie?
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s1nn3r Zobacz posta
    Czy ktoś lata na ślubie z 1 body i zestawem szkieł 35+85 mając przy sobie pokrowce na obiektywy ? Zastanawiam się czy to ma w ogóle sens. Obiektywy w wokół będą przeszkadzać, mogą być obijane przez gości, brak swobody i możliwości zrobienia momentu na szeroko i wąsko jednocześnie. Ale niby głównie 35 jest w użyciu. Takie durne rozważania bo szkoda mi kasy pakować w drugie 5dII.
    tak, ja uzywam.
    5DII na szyi i nosze pas z trzema futeralami na obiektywy.
    Przyznam, ze jest to srednio komfortowe, daje srednia swobode (np. jak jest jakies waskie przejscie, to trzeba sie "przeciskac") - ale zmiana obiektywow zajmuje mi nie wiecej jak 3-4 sek, wiec mysle ze to dobry wynik.
    3 lata temu przez jeden sezon latalem z dwoma aparatami (30D + 5DII) i potwierdzam co pisza koledzy - takie rozwiazanie jest niesamowicie komfortowe i elastyczne.
    .. ale i drogie (koniecznosc posiadania kolejnego aparatu na poziomie rownym temu "glownemu")
    zrezygnowalem z takiego rozwiazania, bo zdejcia z 30D dzielila przepasc w porownaniu z tymi z 5DII.
    Obrobka takiego materialu z dwoch aparatow (aps-c, FF) to byl koszmar.
    Obecnie w 100% korzystam z 5DII, 30D trzymam w torbie jako backup i od 3 lat wlasciwie go nie uzylem, ale jak sobie kalkulowalem za i przeciw, to doszedlem do wniosku, ze za cene 5DI (w miare dobrym stanie i bez zajechanej migawki) zdecydowanie wole kupic lepszy monitor, zeby miec jeszcze lepsza kontrole nad materialem w postprocesie.
    No i kupilem Eizo SX2262W, wiec w tym sezonie daruje sobie zakup 5DI jako drugie body.
    Reasumujac: 1x FF + pas na obiektywy i futeraly? - mozna, bez problemu i w miare swobodnie i bardzo tanio, ale praca na 2 aparaty jest 200% wygodniejsza, sprawniejsza i jeszcze raz wygodniejsza
    Co kto woli, na co kogo stac..
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

obecnie też robię na jedno body a backup leży sobie w torbie. Mam dodatkowo dwie sakwy, mocowane do normalnego paska od spodni. Fakt te sakry reportera przeszły małe przeróbki aby można było jeszcze szybciej dostać się do obiektywów.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

jinks Ja tak mam, pas z sakwa lowepro 11x11 i wieksza sakwa lowepro mieszczącą np. 2 body (bez szkła) + pas naramienny reporter strap. Rozwiązanie dobre ale w małym kościele to była katorga bo z 1 strony wisiał aparat a z drugiej sakwy (ew. sakwy przesunięte do przodu albo na tył).
    Ogólnie nie mam zastrzeżeń do takiego rozwiązania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    ...zdecydowanie wole kupic lepszy monitor, zeby miec jeszcze lepsza kontrole nad materialem w postprocesie.
    No i kupilem Eizo SX2262W...
    I jakie wrażenia po zakupie monitora? Warto? Na czym wcześniej obrabiałeś?
    Finally I've found that I belong here

Coś już napisał Awatar kawalek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rediconn Zobacz posta
    I jakie wrażenia po zakupie monitora? Warto? Na czym wcześniej obrabiałeś?
    Moim zdaniem dobry monitor jak się obrabia dla klienta to podstawa. Masz wtedy pewność, że odbitka będzie prawie taka jak zdjęcie, które widzisz na monitorze. Ja osobiście sobie nie wyobrażam obrabiania np. na laptopowej matrycy
    5D x2 | 28+50+85

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzięki za opinie! Wcześniej fotografowałem na 2xcropy. Było to bardzo wygodne. Po zakupie 1x5dmkII nie chcę jako 2go body APS-C Rozważam zakup kolejnego FF za jakiś czas, ale na razie chyba poratuję się pasem i sakwami.
    Miłego dnia
    moja www

Domyślnie

Jak mniemam jedyne słuszne pokrowce to te od Lowepro ?
    http://www.torbylowepro.pl/typ-pokro...wy,65k,12p,84c

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s1nn3r Zobacz posta
    Jak mniemam jedyne słuszne pokrowce to te od Lowepro ?
    Te od Think Tank Photo :-)

Tapatalk

Domyślnie

no i pojawił się u mnie nowy dylemacik
    mając na pokładzie 24 1,4 odczuwam lekki brak szerokości w okolicy 17. Dziurę tą zatykał 17-40 ale jest za ciemny. W pierwszej chwili (tak od 2 tygodni) myślę o pozbyciu się 17-40 i 24 i zakupie 16-35. Od zawsze pracuję na stałkach a 17-40 był takim ratunkowo-plenerowym obiektywem i wpadłem na pomysł zamienienia 17-40 na 14 2,8 ale w pierwszej wersji (na 2ga mnie nie stać). Co myślicie o czymś takim? Czy warto? Podkreślę , że nie chce nic po za canonem.
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Strona 15 z 150 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów