Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Co kupić po Canon EOS 400D?

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak muszę być filmy to lepiej 60d; jak nie koniecznie to 50d (można kręcić filmy bez dźwięku z pomocą softu o nazwie Magic Lantern - wątek na CB )

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    Gdyby tylko 650D miał górny wyświetlacz poleciłbym Ci go od razu ..
    (..)
    Seria xxxD nie będzie mieć wyświetlacza górnego bo stawałaby się serią pół profi a to nijak miałoby się do sensu sprzedawania xxD. Po prostu dla amatora to są zbędne rzeczy bo ma na głównym ekranie wszystkie opcje możliwe.

Cytat Zamieszczone przez wkwast Zobacz posta
    Chyba się skuszę na 550D Cena jest przystępna i ma filmy HD
    Bardzo zacny wybór, jak wspominałem jeśli nie potrzebujesz bujanego ekranu bierz go i działaj. Fajny gadżet jest z czujką zbliżeniową oka do wizjera (pozwala zaoszczędzić ciut energii) w tym modelu. A resztę kasy odłóż bądź przeznacz na dodatki/szklarnie.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Domyślnie

Czujnik zbliżeniowy jest i w 400d.
    Ja polecił bym w założonym budżecie (no może nie do końca) 60D. To prawdziwy przeskok o klasy sprzętu. Ja stałem przed podobnym dylematem.

Miasto

Domyślnie

Jasne, że 60'tka do dobry wybór jednakże nie każdemu potrzebna :-P a wtedy warto 550D + kasa na szklarnie. Choć dla mnie przesiadka z 550D na 60D chociażby patrząc przez wizjer nie do zastąpienia.

Generalnie w starsze modele jak 40d/ 550D nie zagłębiałem się, także wierze na słowo.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Biorę 550tke
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    tylko że musze jeszcze trochę uzbierać
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
    Czujnik zbliżeniowy jest i w 400d.
    Ja polecił bym w założonym budżecie (no może nie do końca) 60D. To prawdziwy przeskok o klasy sprzętu. Ja stałem przed podobnym dylematem.
    Zgadza się, czujnik jest w 400D
    Ostatnio edytowane przez wkwast ; 20-06-2012 o 22:13 Powód: Automerged Doublepost

Miasto

Domyślnie

To gratuluję wyboru i zamykaj temat

Domyślnie

Jeśli chodzi o dalszą część wypowiedzi, to też się zgadza. Powiem Tobie jeszcze jedno. Sprzedaj szkła (może po za wydmuszką 50/1.8) i kup tamrona 17-50 f2.8.

Miasto

Domyślnie

Hmm jeżeli autorowi nie jest potrzebna długa ogniskowa, to dobry pomysł. Tandem 550D + T17-50 (jeżeli wybierze ostrą sztukę) i na długi czas będzie zadowolony. Chociaż wystarczy sprzedać 18-135 + ciut dołożyć a tele sobie zostawić jak jest zadowolony. 20 mm brakujące może zrobić pół kroku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    ... 20 mm brakujące może zrobić pół kroku

Nie płakał bym z powodu takiej niedogodności. Ewentualnie pomyślał bym też nad 28-75, ale ten może okazać się zbyt mało "szeroki".

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków/Faringdon UK

Domyślnie

Ja Ci doradze kupc D300s ^ ^

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów