jak muszę być filmy to lepiej 60d; jak nie koniecznie to 50d (można kręcić filmy bez dźwięku z pomocą softu o nazwie Magic Lantern - wątek na CB )
jak muszę być filmy to lepiej 60d; jak nie koniecznie to 50d (można kręcić filmy bez dźwięku z pomocą softu o nazwie Magic Lantern - wątek na CB )
Seria xxxD nie będzie mieć wyświetlacza górnego bo stawałaby się serią pół profi a to nijak miałoby się do sensu sprzedawania xxD. Po prostu dla amatora to są zbędne rzeczy bo ma na głównym ekranie wszystkie opcje możliwe.
Bardzo zacny wybór, jak wspominałem jeśli nie potrzebujesz bujanego ekranu bierz go i działaj. Fajny gadżet jest z czujką zbliżeniową oka do wizjera (pozwala zaoszczędzić ciut energii) w tym modelu. A resztę kasy odłóż bądź przeznacz na dodatki/szklarnie.
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Czujnik zbliżeniowy jest i w 400d.
Ja polecił bym w założonym budżecie (no może nie do końca) 60D. To prawdziwy przeskok o klasy sprzętu. Ja stałem przed podobnym dylematem.
Jasne, że 60'tka do dobry wybór jednakże nie każdemu potrzebna :-P a wtedy warto 550D + kasa na szklarnie. Choć dla mnie przesiadka z 550D na 60D chociażby patrząc przez wizjer nie do zastąpienia.
Generalnie w starsze modele jak 40d/ 550D nie zagłębiałem się, także wierze na słowo.
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
To gratuluję wyboru i zamykaj temat![]()
Jeśli chodzi o dalszą część wypowiedzi, to też się zgadza.Powiem Tobie jeszcze jedno. Sprzedaj szkła (może po za wydmuszką 50/1.8) i kup tamrona 17-50 f2.8.
Hmm jeżeli autorowi nie jest potrzebna długa ogniskowa, to dobry pomysł. Tandem 550D + T17-50 (jeżeli wybierze ostrą sztukę) i na długi czas będzie zadowolony. Chociaż wystarczy sprzedać 18-135 + ciut dołożyć a tele sobie zostawić jak jest zadowolony. 20 mm brakujące może zrobić pół kroku![]()
Ja Ci doradze kupc D300s ^ ^