Wyglada na to ze aby moc uzywac DLO nalezy zakupic "lepszy" obiektyw. Wyglada tez na to ze niektorym to pasuje. Canon na pewno sie cieszy ze ma takich oddanych uzytkownikow.
Wyglada na to ze aby moc uzywac DLO nalezy zakupic "lepszy" obiektyw. Wyglada tez na to ze niektorym to pasuje. Canon na pewno sie cieszy ze ma takich oddanych uzytkownikow.
Ostatnio edytowane przez Slawek1980 ; 16-06-2012 o 15:18
Czy ktos moze wstawic 2 fotki - przed i po optymalizacji - zeby pokazac jak dziala DLO?
Tu wstawiałem cropy:
http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=995
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Czy dobrze rozumiem, że to DLO to coś, co na podstawie opracowanego profilu obiektywu podrasuje zdjęćie - poprawi winietowanie, naprawi beczkę/poduszkę i inne dystorsje, zniweluje CA i comę?
Właśnei się zastanawiałem, dlaczego wszyscy się tak strasznie podniecają czymś, co LR ma już parę lat - dopóki w jakimś sąsiednim wątku nie doczytałem, że to jest darmowe.
To rzeczywiście plus, chociaż te darmowe softy Nikona na przykład są wprost tragiczne, a Pentaxa jeszcze bardziej jak słyszałem. Coś nei wierzę w darmowy soft od wytwórców puszek, choć miło byłoby się akurat w tym aspekcie zawieść.
No widzisz. Każdemu wg. potrzeb. Ja już kilka lat temu przestałem wierzyć, że program graficzny wyciągnie każdą fuszerkę...choćby programiści nie wiem jakie algorytmy powymyślali.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis