Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    W Ustawie o PA ustawodawca naruszenie praw autorskich zagroził karami bezwzględnego więzienia.
    Pozwany oleje sprawę, a sąd zasądzi wyrok w zawiasach za niską szkodliwość czynu. I dalej nic.

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    Pozwany oleje sprawę, a sąd zasądzi wyrok w zawiasach za niską szkodliwość czynu. I dalej nic.
    Nie bagatelizuj wyroku "w zawiasach". Sąd może też taki wyrok "odwiesić". W przypadku niskiej szkodliwości raczej wyrok nie byłby "w zawiasach".

Wyrok w zawiasach dotyczy konkretnej osoby. Taka osoba może mieć zamkniętą drogę do wielu zawodów. Możliwe nawet że nie będzie mogła dalej pełnić funkcji która pełni - jeśli popełniła przestępstwo związane z pełnieniem tej funkcji. To może być śmierć zawodowa.

Ale ja się nie znam . Tylko jakoś dziwnie rozmowa z p. Policjantem na komisariacie bardzo dyscyplinowała stronę.

Pozdrawiam...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta

Wyrok w zawiasach dotyczy konkretnej osoby. Taka osoba może mieć zamkniętą drogę do wielu zawodów. Możliwe nawet że nie będzie mogła dalej pełnić funkcji która pełni - jeśli popełniła przestępstwo związane z pełnieniem tej funkcji. To może być śmierć zawodowa.
    Dokładnie. Wyrok w zawieszeniu to koszmarny "bąk" na życiorysie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów