Strona 150 z 152 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 491 do 1 500 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

a ja mam takie pytanie z innej beczki, jak ktoś robi na etacie, założył sobie firmę z usługami foto, to jakie ma szanse na jakiekolwiek dotacje? np. unijne na rozwój firmy? - ktoś się spotkał z tym tematem?
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Koledzy,
    Czy z dotacji z PUP można nabyć używany sprzęt? Jeśli sprzedający wystawia fakturę to chyba nie powinno być przeciwwskazań? Znalazłem gdzieś w necie w poradach prawnych nawet informację o tym, że może być używany, jednak należy sporządzić umowę kupna - sprzedaży oraz zdobyć od sprzedającego oświadczenie, że sprzęt nie był finansowany z jakichkolwiek dotacji.
    Jak to jest w praktyce? Czy ktoś próbował rozliczać się z UP z dotacji kupując używane klamoty? Zmniejsza to koszta i to w niektórych przypadkach znacząco...
    5D, stałki, zoomy

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Ja brałem używany sprzęt, jeden z e-oko.pl dostałem fakturę vat-marżę i starczyło w dotacji, drugi brałem na umowę kupna-sprzedaży i też wszystko OK w urzędzie.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    a ja mam takie pytanie z innej beczki, jak ktoś robi na etacie, założył sobie firmę z usługami foto, to jakie ma szanse na jakiekolwiek dotacje? np. unijne na rozwój firmy? - ktoś się spotkał z tym tematem?
    czytałem gdzieś o tym, są jakieś dotacje dla mikro i małych przedsiębiorców. Szukaj w u siebie w okolicach, dużych miastach.
    wyniki z googla:
    https://www.google.pl/search?q=fundu...ient=firefox-a
    lub tu coś może będzie:
    http://www.bierzdotacje.pl/dotacje-d...iejacych-firm/

Z tym, ze wymogi formalne mogą zabić a dotację dla 10-20 tys może zabić biurokracja i odpadnięcie w konkursach, późniejsze zabezpieczenia, monitoring, itp......

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

westu, dzięki, o to w sumie mi chodziło. Mam zamiar kupić używkę body z rozsądnym przebiegiem i parę szkiełek. Czy oprócz umowy kupna - sprzedaży wymagałeś od sprzedającego oświadczenia o źródle sprzętu? Widziałem na różnych aukcjach opcję wystawienia faktury marża, nie wiem co to za różnica w porównaniu z fakturą vat, ale przypuszczałem, że UP to zaakceptuje.
    Dzięki takiemu zabiegowi można kupić więcej za tę samą kasę i taki mam plan
    5D, stałki, zoomy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fleder Zobacz posta
    Widziałem na różnych aukcjach opcję wystawienia faktury marża, nie wiem co to za różnica w porównaniu z fakturą vat,
    Komis, pośrednik, sprzedaż powierzonej rzeczy, teoretycznie zarabia tylko na marzy i od niej płaci VAT.

Domyślnie

śledzę watek dość uwaznie, ale jako że mam mało czasu zapyta wprost, myslę że to banalne pytania ;-)
    za dwa dni podpisuje umowę z UP z którego otrzymałem dofinansowanie, maja mi przelac pieniązki w ten sam dzien - pytanie, czy po zaksiegowaniu pieniążków , moge juz teraz kupić sprzęt ? czy najpierw musze zalozyc działalnośc i na swoją firme mogę dopiero wówczas kupić to co napisałem we wniosku .
    Bedę wdzięczny za odpowiedz.
    Pozdrawiam,Piotrek

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

zapytaj o to w swoim urzedzie i przeczytaj umowę - tam wszystko bedzie wyjasnione.

Domyślnie

dziekuję za szybka odpowiedz domyslam się ze w umowie bedzie czarno na białym chciałem wiedziec mimo wszystko juz dziś.
    zastanawiam sie jeszcze nad tym czy przed podpisaniem umowy będe mogł zmienić wpisany korpus i obiektyw ... a może po podpisaniu umowy bedzie mozliwość zmiany ?
    Ostatnio edytowane przez dubi ; 09-06-2012 o 17:54

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wszystko zalezy od urzedu i proponuje wszystkiego dowiadywac sie tam, a nie na forum

Strona 150 z 152 PierwszyPierwszy ... 50100140148149150151152 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów