Strona 84 z 105 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Miasto
    wroclaw

Domyślnie zakup 7 D

hmm nawet nie watpie iz kolega ma racje
    obawiam sie iz dzis przy zakupie 5 DII okaze sie iz zmuszony zostane i tak do zakupow-obiektywy ,a tu pustka w kieszeni a prawde mowiac czy nie warto poczekac i przejsci w 5DIII jak jedno body -szybkie dobre iso ..
    a do tego czasu pewnie nie tak predko
    zastanawiam sie jak wypada 7D na tle 40 D przy iso 3200 ,czy ktos z kolegow ma takie doswiadczenie??
    generalnie przy dobrych warunkach jakosci 5 DII az tak nie miazdzy wiec jesli 80-90 % fotek wykonuje w dobrych warunkach i sam decyduje czy robic to czy jest sens ekonomiczny napalac sie na ta pelna klatke ????

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaD77 Zobacz posta
    Z doświadczenia wiem, że para FF + APSC nie zdaje w codziennej pracy egzaminu. Oczywiście lepiej mieś backup w postaci APSC, niż nie mieć wcale, ale przynajmniej ja, mając FF po cropa w zasadzie nie sięgałem, wolałem żonglować obiektywami
    Szczera prawda!. Poza tym ciągłe kombinowanie przy robieniu zdjęć - na jaką puchę teraz ten obiektyw założyć Pracowałem trochę na crop+FF. Na szczęście szybko się udało przesiąść na 2xFF. Albo 2xcrop albo 2xFF. Każdy jednak pracuje inaczej i może akurat Tobie taki styl pracy spasuje. Ja bym dostał świra

p.s. mając 40D drugiego corpa kupiłbym tez 40D. Faktyczna poprawa obrazka jest po przejściu na FF ... i tej wersji się będę trzymał.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Domyślnie

Nie wiem jak 7D, ale 40D na ISO3200 wygląda słabo. Ja w ubiegłym sezonie pracowałem na 5DmkII + 40D, ale w tym już nie zdzierżyłem i kupiłem 5DmkI. Crop pozostanie mi do piłeczki, bo akurat tu mi się dobrze sprawdza.

Miasto
    wroclaw

Domyślnie zakup 7 d

czyli wlasciwy kierunek albo 2 X crop albo klatka tez tak mysle
    wiec prosba jak wypada 7D przy 3200 do 40 D ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    groovebass, po co ci 17-40 skoro masz tamiego 10-24. Kup c28/1,8 masz N50, więc dokup c85/1,8 i gites majonez.
    Nie do kończa doczytany wcześniejszy post kolego darecky te obiektywy miałem przy Nikonie a poszły na sell

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corse Zobacz posta
    wiec prosba jak wypada 7D przy 3200 do 40 D ?
    też mnie to interesuje, może ktoś ma 7 i 40 i może coś pstryknąć w takich samych warunkach i parametrach na iso 3200

Domyślnie

witam przypne sie do tematu z pytaniem ... co kupic ?
    koledzy poruszaja tamacik blisko mojego sprzetu ,
    posiadam 40D - 17-40 L ,50-1/8 ,70-200L F4.. 2 lampy seria 5..
    musze dokupic drugie body Crop mi nie przeszkadza .. posiadam na wydaniu tylko 7tys.
    i tu mam dylemat z obecnej 40 w tym zestawie "normalnie" jestem zadowolony ale od jakiegos czasu pojawiaja sie tematy koscielne wiec iso ..
    i czy :
    1.plan min. kupic jakas stalke 85 f 1/8 ? i za reszte wakacje
    2.body 7D + 85 f1/8 mieszcze sie w kwocie -pytanie jaka roznica przy iso 3200 do 40 ???????
    3. 5DII i pozostac z tym osprzetem co mam ..
    prosze o porade ...
    Zdecydowanie 5dmk2 Sam zaczynałem robić śluby z 40d i 17-55/2.8 później doszedł mi 50d i tu już było dla mnie duży przeskok do przodu, trochę lepsze iso i przyjemniejsza praca ze względu na lepszy wyświetlacz oraz podgląd 1:1 w rawie? Ale jak kupiłem 5dmk2... to 50d leży tylko większość czasu w torbie jako back-up i czeka na wymiane na drugie FF. Wyciągam tylko w plenerze i w reportażu jak potrzebuje lepszego AF przy dynamiczniejszych ujęciach.
    generalnie przy dobrych warunkach jakosci 5 DII az tak nie miazdzy wiec jesli 80-90 % fotek wykonuje w dobrych warunkach i sam decyduje czy robic to czy jest sens ekonomiczny napalac sie na ta pelna klatke ????
    Chyba nie wiesz co piszesz
    Ostatnio edytowane przez Mojlo ; 22-04-2012 o 21:37
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

tak piszą Ci, który z tą puszką nie mieli za wiele wspólnego. A nawet jeśli byłaby to prawda to jakie warunki dominują w reportażu ślubnym?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Ja dzisiaj miałem debiutancki reportaż parą 5DmkII - 5DmkI. Dzięki temu po raz pierwszy tak naprawdę pracowałem na dwa body, bo wcześniej 40D praktycznie nie wyciągałem z torby. Wyświetlacz w 5DmkI jest bardzo kiepski i tak naprawdę nie bardzo wiedziałem czego się spodziewać, ale po zrzuceniu plików na komp, japa cieszyła mi się przez pół godziny. Autofokus pierwszej piątki w trudniejszych warunkach rzeczywiście nie jest najłatwiejszy do okiełznania, ale zdjęcia ta stara, bądź co bądź, maszyna robi piękne. Dziś wiem, że to były jedne z lepiej wydanych pieniędzy w ostatnim czasie, choć za niedługo czeka mnie wymiana migawki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    tak piszą Ci, który z tą puszką nie mieli za wiele wspólnego. A nawet jeśli byłaby to prawda to jakie warunki dominują w reportażu ślubnym?
    Dokładnie tak piszą ci co nie mieli wiele wspólnego z FF, sam długo używałem 40d,50d uważając ,że nic mi więcej nie trzeba A pierwszy kontakt z pełną klatką miałem dopiero jak kupiłem sobie body 5dmk2 i wtedy spojrzenie mi się diametralnie zmieniło, żałowałem ,że wcześniej nie kupiłem 5dmkI nawet kosztem szklarni
    ...

Strona 84 z 105 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów