Strona 128 z 175 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    budżetowe bezprzewodowego z TTL-em
    Wybierz 2 z 3

Domyślnie

500 zł za tego Pixel Kinga to jeszcze nie tak źle. Jak na jednorazową akcję to oczywiście dużo, ale jeśli mi się spodoba i będę błyskał częściej (może się w końcu przekonam do strobingu), to w zasadzie żadne pieniądze.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

czyli na przykład taki?
    http://allegro.pl/wyzwalacz-radiowy-...227465651.html

Podepnę się pod wątek:
    Mam 5D i 550EX, rozumiem z opisu że ETTL będzie działał a tylko nie będę mógł zdalnie zrobić np korkecji błysku?

Pozdrawiam
    Rafik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafik Zobacz posta
    Mam 5D i 550EX, rozumiem z opisu że ETTL będzie działał a tylko nie będę mógł zdalnie zrobić np korkecji błysku?
    Wygląda na to, że tak.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

a ja mam pytanie jaka radiówka bez TTLa zasilana paluszkami AAA albo AA.
    pixel solider czy cos innego?

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

i jeszcze aby na wyzwalaczu też mogła pracować lampka.

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Domyślnie

Możesz spróbować zestawu Yangnuo z 2 nadajniko - odbiornikami. Wychodzi taniej niż PS a generalnie robią co do nich zależy. Tylko musisz wybrać odpowiednią wersję pod aparat, ja mam taki zestaw:RF-603N3 do D90tki.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam takie pytanie, na razie teoretyczne, może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. Czy wyzwalacze np RF603 albo Pixel Soldier przeznaczone do różnych aparatów będą ze sobą współpracować? Np wyzwalacz na Canonie i odbiornik do Nikona z lampą Nikona. Teoretycznie komunikacja nadajnik - odbiornik to tylko sygnał wyzwolenia błysku, ewentualnie wybudzenia lampy. Jakiś czas temu kupiłem okazyjnie Metza do Nikona z założeniem wyzwalania go fotocelą i zacząłem się zastanawiać czy zadziałałby na radiu.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Coś już napisał Awatar Mateusz87
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Nie sądzę, żeby to tak działało. Nie jestem wielkim znawcą, ale wystarczy, że każdy aparat inaczej koduje przekazywane informacje i analogicznie każda lampa odczytuje preferowany kod ustalony odgórnie to nadajnik/odbiornik nie mają tu już nic do roboty, bo one tylko wysyłają/odbierają sygnał, a każdy sygnał będzie odpowiednio "zastrzeżony". To byłyby zbyt duże straty finansowe dla producentów, gdyby mogło to tak działać. A może jestem w błędzie?

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Mam takie pytanie, na razie teoretyczne, może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem. Czy wyzwalacze np RF603 albo Pixel Soldier przeznaczone do różnych aparatów będą ze sobą współpracować? Np wyzwalacz na Canonie i odbiornik do Nikona z lampą Nikona. Teoretycznie komunikacja nadajnik - odbiornik to tylko sygnał wyzwolenia błysku, ewentualnie wybudzenia lampy. Jakiś czas temu kupiłem okazyjnie Metza do Nikona z założeniem wyzwalania go fotocelą i zacząłem się zastanawiać czy zadziałałby na radiu.
    Wiem, że w zestawach Yangnuo na pewno nie da się takich cudów zrobić (mam canona i nikona) a co do PSów mam 90% pewności, że też nie ;] Przyczyny mogą być takie jak pisał kolega wyżej.
    Ostatnio edytowane przez Ulisses ; 06-04-2012 o 16:42 Powód: literówka

Strona 128 z 175 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów