Strona 16 z 52 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 516

Wątek: Magic lantern

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Panowie ostatnio zaczęli z powodzeniem grzebać przy digicu więc niedługo mogą wyjść całkiem niezłe funkcje.

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie

@iso - z tym że oni grzebią wyłącznie przy digicu
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

yy no racja. tym razem dogrzebali się do jakichś magicznych cyferek i na ślepo sprawdzają co jest czym. z powodzeniem, bo już parę efektów można zaobserwować w ostatnim eksperymentalnym autoexecu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław, Polska

Domyślnie

W każdym przypadku to jakieś magiczne cyferki/wartości, które trzeba zmieniać i patrzeć na to co sie dzieje. Fajnie jeżeli znaleźli kolejne. Może to pomóc przy nowych funkcjach.

Wczoraj zainstalowałem ML na swojej karcie i jak narazie poznaje jego możliwości

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Kawał porządnego oprogramowania! Proste i bezpłatne rozwiązanie na wiele bolączek. Odżyją manualne szkła ("focus peaking"). Szkoda że Canon nie patronuje tym "upgrade'om" i mało ludzi skorzysta z tych udogodnień (trzeba szukać, szukać, czytać, czytać). To się nazywa prawdziwy "firmware upgrade".

Jeśli można prosić administratora o dopisanie w nazwie wątku "Magic Lantern ulepszony firmware" to byłoby ludziom znacznie łatwiej znaleźć pożyteczne informacje.
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    Kawał porządnego oprogramowania! Proste i bezpłatne rozwiązanie na wiele bolączek. Odżyją manualne szkła ("focus peaking"). Szkoda że Canon nie patronuje tym "upgrade'om" i mało ludzi skorzysta z tych udogodnień (trzeba szukać, szukać, czytać, czytać). To się nazywa prawdziwy "firmware upgrade".

Jeśli można prosić administratora o dopisanie w nazwie wątku "Magic Lantern ulepszony firmware" to byłoby ludziom znacznie łatwiej znaleźć pożyteczne informacje.
    Właśnie mam pytanie jak się sprawdza ML/focus peak w ostrzeniu z manualami (chodzi mi o zwykłe zdjęcia)? Jak z precyzją i wygodą tego rozwiązania?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Technicznie nie ma problemu.
    Ale do zmian tytułu wątku potrzebny jest głos Autora wątku na PW do moderatora.
    Jeśli każdy z użytkowników będzie zmieniał tytuły każdego wątku,może być ciekawie

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Właśnie mam pytanie jak się sprawdza ML/focus peak w ostrzeniu z manualami (chodzi mi o zwykłe zdjęcia)? Jak z precyzją i wygodą tego rozwiązania?
    Miałem "jazdę próbną" z aparatem Sony NEX 5. Jak dla mnie rewelacja. Nie wiem czy w ML może zmieniać kolor obwódki (w Sony można, czasem to dosyć istotne). Testowałem tego NEX'a na szkle f/2,8, czyli bez "papierowej GO". Jest pewne (oczywiste) ograniczenie - w obszarach bez kontrastu focus peak "nic nie zaznaczy" (np. lite tło).

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Technicznie nie ma problemu.
    Ale do zmian tytułu wątku potrzebny jest głos Autora wątku na PW do moderatora.
    Jeśli każdy z użytkowników będzie zmieniał tytuły każdego wątku,może być ciekawie
    "Curb your enthusiasm"
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Domyślnie

witam temat to ML więc nie tworząc nowego wątku piszę tu

Czy istnieje magic lantern na Canon 450D lub 40D na ich tronie nic nie ma o tym ale może komuś udało się coś przerobić. Czy może spotkał się ktoś z tym programem na 450D?

Strona 16 z 52 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów