"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
nie kumam twojej uwagi...
nie mieszkam w PL od 4,5 roku, wiec i nie korzystam z Poczty Polskiej. kiedy jeszcze korzystalem, jak juz powyzej napisalem, tez to bardzo dobrze wygladalo pod wzgledem terminowosci wysylek i w wiekszosci przypadkow tez dostawalem paczki/koperty na drugi dzien po wysylce.
o ile oczywiscie unikalo sie kurierow, bo ci dowozili kiedy im bylo najwygodniej w d* majac godziny pracy normalnych ludzi. nie zeby pod tym wzgledem bylo inaczej w NL, bo tu tez czasami idzie wscieku dostac z TNT.
jedna rzecz, ktora w NL mocno przyspiesza realizacje zamowien to tzw. Ideal - platnosc w sklepie internetowym przez swoj bank (bez paypalow i innych ukrytych kosztow) tak jak zwyklym przelewem, z tym ze natychmiast. w ten sposob w momencie zlozenia zamowienia sklep ma potwierdzenie zaplaty i tego samego dnia wysyla towar. "za moich czasow" w PL dzialaly tylko zwykle przelewy i to zawsze docieralo do sklepu dopiero na drugi dzien...
PS. to co, moge wyciac ten off-top?