Strona 51 z 58 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eclipse Zobacz posta
    no ale wtedy definitywnie pokażemy wyższość mkII czyż nie?
    No sorry podpinając dobrą eLkę do jakiegokolwiek korpusu i robiąc porównanie na ISO200 i w słoneczny dzień to ciężko by było odróżnić i 1000D od 1Ds3 tym bardziej w rozmiarze takim jak tu na forum.
    Ja pisałem od początku, że w obrazku dla mnie różnice były kosmetyczne.
    Zabawa zaczyna się na wysokim ISO, a już w ogóle jak trzeba jeszcze z niego wyciągać w postprocesie.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No sorry podpinając dobrą eLkę do jakiegokolwiek korpusu i robiąc porównanie na ISO200 i w słoneczny dzień to ciężko by było odróżnić i 1000D od 1Ds3 tym bardziej w rozmiarze takim jak tu na forum.
    Ja pisałem od początku, że w obrazku dla mnie różnice były kosmetyczne.
    Zabawa zaczyna się na wysokim ISO, a już w ogóle jak trzeba jeszcze z niego wyciągać w postprocesie.
    ale ja Ciebie świetnie rozumiem Goomis, a moje przykłady kierowane są głównie do tych, którzy (jak to mówią) gołym okiem widzą różnice i ten "analogowy" obrazek z mkI koń jaki jest każdy widzi...
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

eclipse - wiem do kogo mówisz powiem Ci , że może na wyrost użyłem słowa "widać gołym okiem", bo po Twoich zdjęciach już różnic nie widać tak mocno.

Tak przyznaje sie do błędu
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    eclipse - wiem do kogo mówisz powiem Ci , że może na wyrost użyłem słowa "widać gołym okiem", bo po Twoich zdjęciach już różnic nie widać tak mocno.

Tak przyznaje sie do błędu
    luz crazy ważne, że wiemy w czym rzecz... nie ma co bić piany, idziemy focić
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

dokładnie, ja dlatego kocham dalej mojego staruszka 5D
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Pytanie zaczepno-retoryczne
    Może by zamiast forumowych wyjadaczy spytać jakichś klientów, dla których robi się te zdjęcia (jeśli ktoś robi zawodowo)?
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Domyślnie

Aha, przecież większość nie rozróżniłaby FF od APS-C, a co dopiero starą od nowej piątki
    pozdr

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Aha, przecież większość nie rozróżniłaby FF od APS-C, a co dopiero starą od nowej piątki
    pozdr
    wiekszosc to nie odrozni gniotowego zdjecia od bardzo dobrego, juz pomijajac kwestie czym robione...klienci nie sa zadnym wyznacznikiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    wiekszosc to nie odrozni gniotowego zdjecia od bardzo dobrego, juz pomijajac kwestie czym robione...klienci nie sa zadnym wyznacznikiem.
    cytat dnia! w rzeczy samej :/

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Wkładam kij w mrowisko :wink:
    Ciekawy jestem, czy ktoś z Was już zmienił/zmieniłby mkII na mkI ?

Teraz się okaże kto jest prawdziwym fotografem analogowcem z mkI, a kto cyfratorem z krwi i kości z mkII

Strona 51 z 58 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów