Strona 35 z 76 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    .. Co więcej, ideałem byłaby dla mnie możliwość śledzenia całego otoczenia z obrysem tylko wskazującym, jaką część zarejestruje sensor - czyli technicznie jakiś wizjer pokazujący minimum 120% kadru. ..
    Tak jest w profesjonalnych kamerach TV. Ale to dlatego by obserwować akcję, co wchodzi w kadr itp. D800 to nie puszka reporterska.
    Zresztą - w FF nigdy nie będzie więcej niż 100% w wizjerze optycznym, w LV też nie, bo to by znaczyło obcinanie FF, czyli byłby crop a nie FF.
    Zresztą te metode pracy w nikonie już opanowano jakiś czas temu, cropując pełen dostępny format (D2xs maskował cropa 2x). To co poza cropem jest bardziej szare. Jak jesteś reporterem lubiącym tele to się przypatrz D3, D3s, zapewne też D4 - w cropie to body będzie miało wystarczająco Mpx.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Bo się zużywają, psują,
    Ok. choć mój się jakoś od pięciu lat nie ma ochoty ani zużyć a nie zepsuć .
    To zależy co robimy....
    Znaczy się..... nie bardzo wiem co chciałeś dalej powiedzieć no bo chyba o tym samym co ja :cool:.

Nie wiem czy będzie musiał, czy nie
    No to widzisz teraz już wiesz, że nie będzie musiał :cool:.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Do analoga dawali ciemnię w gratisie?
    Co miałeś na celu zadając to pytanie?

Cytat Zamieszczone przez filias Zobacz posta
    A jak Ty podróżujesz?
    Ostatnio ze względu na permanentny brak czasu praktycznie głównie za pomocą google maps .

Cytat Zamieszczone przez filias Zobacz posta
    Bo mnie wydaje się, że wielu podróżujących fotografów przemieszcza się z notebookiem i przynajmniej jednym przenośnym dyskiem
    I jedynym ich marzeniem jest zapychanie go zbędnymi informacjami :cool:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-02-2012 o 03:29
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak jeszcze mię jedna refleksja naszła - chyba d3x-a to przestaną robić - jakoś nie widzę dalszego bytu dla tego body.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak jeszcze mię jedna refleksja naszła - chyba d3x-a to przestaną robić - jakoś nie widzę dalszego bytu dla tego body.
    Na rynku wtórnym IMHO straci na wartości dramatycznie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A mi się zdaje, że w porównaniu z D800 jakość M9 bardzo zblednie. Nawet jak będzie trzeba kupić te dwa D800 i 800E to i tak wyjdzie taniej...
    Myślę, że jak ktoś kupował M9 dla ostrości tylko to, albo miał bardzo specyficzne potrzeby, albo rzeczywiście kupił go dla onanistycznych-lansowych pobudek.

M9 to raczej kupuje się z innych powodów.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Na rynku wtórnym IMHO straci na wartości dramatycznie.
    Potem wspomną o braku wsparcia i skończy się zabawa dla D3x. To są największe bolączki w większości systemów. Braki w gwarancji, że bardzo dobrego sprzętu już nie naprawisz.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Czasami fajnie sobie popatrzeć na fotę w 100%
    By po ślubie pannie młodej w dekolt zajrzeć czy aby na pewno coś tam było. Wtedy sprawa śmiechów, chichów się wyjaśni
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jot Zobacz posta
    Ja mam wrażenie, że ludzie na tym forum robią tylko zdjęcia ślubne..

Jak dla mnie 36mp jest ok, a to że plik duży.. masakra..eh..na prawdę nie ma na co narzekać
    Jeśli pisałeś do mnie to własnie stad moje pytanie o sRaw.
    36Mpix jest super itp itd ale czasem za duże. Bo poza studiem tez czasem chciałoby się sprzętu użyć
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

1 RAW 36mpix = 75mb i do tego brak sRAW... Strzał w kolano moim zdaniem.
    Jak otwieram folder pełnych raw'ów z 5DmkII to mi kompa zamula, także przy samej edycji tych 21mpix. 4x 2,8 ghz 4g ramu dyski w Raid0.
    Gdy jest kilkaset zdjęć do przerobienia pojawia się problem.
    Do takiego aparatu trzeba by kompa stuningować i dokupić kilogram kart pamięci.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Jak otwieram folder pełnych raw'ów z 5DmkII to mi kompa zamula, także przy samej edycji tych 21mpix. 4x 2,8 ghz 4g ramu dyski w Raid0.
    nie wiem co za proc, ale to nie ma prawa zamulac, przynajmniej w LR/ACR.
    na i5-2500k, 8GB RAM LR mi smiga az milo, nawet przy automatycznej korekcie szkiel i intensywnym odplamianu fot, a to sa dosc intensywne procesorowo operacje...

opoznienie na dyskach? bez jaj. jeden RAW z 5D mkII to ile jest? 25MB? toz to nawet z pozycjonowaniem glowicy kwestia nawet nie 1 sekundy, a na kolekcji 100 RAW-ow moze 15-20 sekund. jesli LR zaglada do pelnych fot, bo z reguly nie, tylko do cache'u i/lub katalogu LR.
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie wiem co za proc, ale to nie ma prawa zamulac, przynajmniej w LR/ACR.
    na i5-2500k, 8GB RAM LR mi smiga az milo, nawet przy automatycznej korekcie szkiel i intensywnym odplamianu fot, a to sa dosc intensywne procesorowo operacje...

opoznienie na dyskach? bez jaj. jeden RAW z 5D mkII to ile jest? 25MB? toz to nawet z pozycjonowaniem glowicy kwestia nawet nie 1 sekundy, a na kolekcji 100 RAW-ow moze 15-20 sekund. jesli LR zaglada do pelnych fot, bo z reguly nie, tylko do cache'u i/lub katalogu LR.
    Może przesadziłem mówiąc "zamula", ale np. RAWy z 50D albo sRAW z 5D dużo przyjemniej się obrabia, zwłaszcza w dużych ilościach. 21mpx już trochę laguje, a mając folder kilkuset RAWów z D800?

Strona 35 z 76 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów