Strona 32 z 76 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jakie ograniczenia? Ja widze jedno - fps.
    To spójrz z innej strony Jak spoglądam na D3000 i D800 to tylna część jest taka sama. Rozumiem zmniejszanie puszek i zaokrąglanie rogów, ale bez przesady. Nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć na to jaki jest "chwyt" w D800 (jak wejdzie to się upewnię), ale wydaje mi się, że jest gorszej jakości niż w D700 i strasznie wpływa to na wygodę użytkowania.

FPS - owszem, bo D700 była bardzo fajną puszką FF na początki z REPO, a D800 jest okrojona z tejże funkcji, co skutkuje stałą ceną dla D700.

Duża ilość Mpx ma gonić hassele? No i brak wysokich ISO, coś jeszcze mam zaznaczyć? Czy jeszcze dodać, że ten aparat to czysty marketing?

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nigdzie nie pisałeś, że masz na myśli tani FF z drugiej ręki, więc twój sarkazm jest nie na miejscu.
    Przecież D700 miało być wycofane jak pojawi się D800, więc można było się z treści domyślać. Nie jestem w stanie rysować Ci strzałeczek co? gdzie? i do czego?
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to juz hipoteke wole predzej splacic i na moj domek emerytalny nad Adriatykiem odkladac.
    Ekhem, jakieś zmiany? Jak mnie pamięć nie myli, to palcem na mapie byłeś ciągle w Portugalii na starość?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ekhem, jakieś zmiany? Jak mnie pamięć nie myli, to palcem na mapie byłeś ciągle w Portugalii na starość?
    po przejsciach z TAP-em w 2009 jestem wciaz zdania, ze w tym kraju balaganiarzy i kanciarzy moja noga wiecej nie postanie...

na dzien dzisiejszy Slowenia albo Katalonia. ale z wyborem sie nie pali - jeszcze 32 lata zapylania...

PS. no to czyszcze...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    O, tutaj sam nawet zauważyłeś drugie:
    Zakres ISO jest taki jak w D700, nie gorszy. na cropach może i nie będzie lepiej. Ale na wydruku w konkretnym formacie to lepiej powinno być.
    Canonierzy najlepiej powinni to wiedzieć. czy 5Dmk2 ma gorsze wysokie ISO od mk1. Nie pytam o cropy, ale o wydruki. Crop służy tylko podniecaniu się. Mnie interesuje gotowy format zdjęcia.
    D800 po resize do 12 Mpx nie będzie gorszy od D700, zapewniam.
    Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    .Duża ilość Mpx ma gonić hassele? No i brak wysokich ISO, coś jeszcze mam zaznaczyć? Czy jeszcze dodać, że ten aparat to czysty marketing?
    6400 to takie strasznie niskie ISO ? Sporo fotografujesz na wyższych?
    Czy ten aparat to czysty marketing - nie wiem, nie dla świadomych fotografów, ja opisuje go nie jako laik. A że sprzedawca w MM go komuś wciśnie bo ma 36 Mpx - nie mój problem. Za to wiem, że niektórzy czasem w swojej pracy potrzebują dużo detalu. I jestem w kuriozalnej sytuacji, bo piszę ludziom, że nie potrzebują 36 Mpx i zarazemże ja chcę 36 Mpx, wysyłam jakieś sprzeczne sygnały. No ale właśnie jestem specyficznym klientem bo jestem "studyjniakiem" i czasem chcę wiele Mpx.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie się ten aparat bardzo podoba - z wyglądu i to by było właściwie na tyle .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi się coś takiego bardzo podoba - mała puszka z FF, dająca wręcz nieprzyzwoitą ilość detalu, do tego dobry AF i możliwość przypięcia całkiem fajnych obiektywów. To za cenę 11.000, gdy jego jedyna konkurencja - 5DII kosztuje 7500, a 1DsIII czy D3x - pół domu :-)

Poproszę coś takiego z bagnetem EF i kółkami w "rozsądnych" miejscach :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak i komp do obróbki w gratisie .

BTW: "mała puszka FF" - no cóż kwestia gustu - dla nie to megakloc - tak samo jak i 5D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To, który kupić 800 czy 800E? Może oba?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    A że sprzedawca w MM go komuś wciśnie bo ma 36 Mpx - nie mój problem. Za to wiem, że niektórzy czasem w swojej pracy potrzebują dużo detalu. I jestem w kuriozalnej sytuacji, bo piszę ludziom, że nie potrzebują 36 Mpx i zarazemże ja chcę 36 Mpx, wysyłam jakieś sprzeczne sygnały. No ale właśnie jestem specyficznym klientem bo jestem "studyjniakiem" i czasem chcę wiele Mpx.
    Jednego nie jestem w stanie zrozumieć, ciągłego czepiania się sprzedawców w MM. Ja się do nich również zaliczam, i wasze obligatoryjne wciskanie przez nas czegoś komuś jest nudne. Wcisnąć to można kompakt za 300pln a nie "profi" puszkę komuś kto wie czego chce. Ale chyba, że macie tak niskie mniemanie o chcących kupić d800? Ja bym chciał taką puszkę do spólki z puszką reporterską, dlaczego bo robię ślubniaki i mam swoje studio. czyli d700 + d800 byłoby super jest tylko mały szkopuł. Mam 5dmk2 i służy mi do obydwu zastosowań.
    Magia zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak i komp do obróbki w gratisie .

BTW: "mała puszka FF" - no cóż kwestia gustu - dla nie to megakloc - tak samo jak i 5D .
    co do małej puszki FF niestety się nie sprawdziło, kolejny kilogramowy klocek wielkości D700/5DII :-)

Niemniej jednak, razem z 24-120/4 to może być rewelacyjny sprzęt do podróży i widoczków. Najbardziej chyba cieszy cena - Canon za coś takiego zawołałby spokojnie 15K, jak nie lepiej :-)

A co do komputerków, do przyjemnej pracy z plikami z 5DII wystarcza podstawowy iMac z 2010 roku, z leciwym prockiem C2D 3,06Ghz, 8gb RAM'u i grafiką 256mb. To już staruszek, i nie kosztuje wielkich pieniędzy, zarówno w wersji z jabłkiem, jak i okienkiem. A same komputerki się też wymienia - obecnie są na rynku modele z i5 3,1Ghz quad core, z grafiką 1gb czy 2gb, kieszenią na dysk SSD i już chyba każdy komputerek wspiera 16gb RAM. Nawet laptopy. :-)

Przy czym w wyniku końcowym mamy mega dużo detalu, robienie z takich plików wydruków powyżej A4 to czysta przyjemność. Pliki z 5DII pod wydruki A3 trzeba interpolować, do ~30mpix, właśnie :-)
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 07-02-2012 o 21:15
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 32 z 76 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów